ManşetTürkiye

ÖSYM, başkanını yalanladı: Şifre yokmuş!

0

ÖSYM’nin dün sunduğu savunmanın detayları belli olmaya başladı. ÖSYM’nin savunmasında YGS’deki şifre iddialarını yalanladığı belirtildi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in daha önce basına yaptığı açıklamada “Var” diyerek itiraf ettiği şifre, savcılığa verilen savunmada yalanlandı.

YGS’deki şifre iddiaları üzerine sınavın iptali istemiyle dava açan avukat  Ahmet Gürol Şağban, ÖSYM’nin mahkemeye yaptığı savunmayı aldı ve gazetecilerle paylaştı.

Şağban, ”Birilerinin bilgisayara müdahalesi olmadan bir sistem nasıl yanlış çalışır” diye sordu.

“Skandaldan öte rezalet”

“ÖSYM Başkanı’nın itiraf ettiği şifre savunmada yalanlanıyor. Yine ÖSYM Yönetim Kurulu üyelerinin itiraf ettiği kurgulama hadisesinin doğru olmadığı ifade ediliyor” diyen Şağban, “O zaman ÖSYM Başkanı ve Yönetim Kurulu mu bize yanlış bilgi verdiler yoksa savunmayı yapan avukat arkadaşlar mı? Ortada artık skandaldan da öte bir rezalet yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Avukat Şağban sözlerine, “Az önce içerde bir öğrenci arkadaş denk geldi, iki farklı sonuç gelmiş kendisine. Birisinde siz LYS’ye katılabilirsiniz diyor, diğerinde LYS’ye katılamazsınız diyor. Bu işin cılkı çıkmıştır. Ancak yargı konuyu enine boyuna irdeleyecektir ve en doğru kararı verecektir. Biraz daha bekleyeceğiz. Süreç işliyor. Benim tahminim bu hafta içinde olumlu veya olumsuz bir karar çıkacaktır” diye devam etti.

ÖSYM Kanunu’nda, ÖSYM’ye, “sınavın güvenilirliği” konusunda yükümlülük verdiğini ifade eden Şağban, bu yükümlülüğün yerine getirilmediğini söyledi.

Şağban, “Kamuoyunun yüzde 72’si bu sınavların güvenilir yapılmadığı kanaatindedir. Bu ilke zedelenmiştir” dedi.

“Ankara Üniversitesi’nin raporu”

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinin sınavı detaylı bir şekilde inceleyerek rapor hazırladığını belirten Şağban, “Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi bu konuda kurul kararı vermiştir. Bu kurul kararı sınavın bilimsellikten uzak olduğunu yeterince ortaya koymaktadır. Mahkeme tüm bunları inceleyecektir. ÖSYM’nin savunmasında cezaevlerinde tekrar edilen sınava ilişkin hiçbir husus yok. Bu konuya hiç girmemişler. Mahkeme tüm bu hususları, savunmayı, bizim ortaya koyduğumuz verileri değerlendirecek, bir karar verecektir” diye konuştu.

Şağban, gazetecilerin soruları üzerine ÖSYM’nin savunmasında “şifre yok” denildiğini belirterek, “Ama bunun adı ne onu ortaya koymuyorlar. Şifre yok diyorlar, sistem yanlış çalışmış deniyor” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.