Medya-İnternetManşetTürkiye

Osman Kavala: Hakkımda asılsız haber yapanlar hesap vermeli

0

Yaklaşık 1000 gündür Silivri Cezaevi‘nde tutsak edilen Osman Kavala Anadolu Ajansı’nda çıkan bir haber üzerine yazılı açıklama yayınladı.

Kavala kendisinin hiçbir zaman “FETÖ üyesi ya da destekçisi” olmakla suçlanmadığını bu ve diğer asılsız haberlerin sorumlularının hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı tarafından 14 Temmuz 2020 tarihinde “FETÖ’nün ünlü isimleri hesap verdi” başlığıyla yayınlanan haberde yayınlanan liste içerisinde Kavala’nın ismi de geçiyordu.

Kavala: Yakışıksız ve hayret verici

Habere tepki gösteren Kavala “Burada benim adımın da yer alması son derece yakışıksız ve hayret verici” dedi. Tutuklu iş insanı açıklamasının devamında şu ifadeleri söyledi:

Mantığa aykırı, olgusal temele oturmayan üç ayrı suçlamadan dolayı dört defa tutuklandım. Ancak, bu suçlamalarda dahi FETÖ üyesi ya da destekçisi olduğuma dair bir iddia öne sürülmedi.

Buna karşılık, beraatle sonuçlanan Gezi Davası’nın iddianamesinde benimle ilgili suçlamaların FETÖ üyeliğiyle suçlanan emniyet ve yargı mensupları tarafından kurgulandığı, onlar tarafından yapılan hukuksuz dinlemelere dayandığı mahkeme belgelerinde ortaya çıktı, mahkeme kararı bu durumu teyid etti.

Kavala, açıklamasını “Uzun bir süredir hakkımda çıkan asılsız haberlerden dolayı yayın sorumlularının hesap vermesi gerektiğine inanıyorum” ifadeleriyle sona erdirdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.