ManşetTürkiye

Osman Baydemir: “Açlık grevi hemen sonlandırılmalıdır”

0

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile, PKK’lı tutuklu ve hükümlülerin başlattığı açlık grevlerine dikkat çekerek “Vücutta kalıcı hasar olmadan açlık grevi hemen sonlandırılmalıdır” dedi.

Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir,  cezaevlerinde bulunan PKK’lı tutuklu ve hükümlülerin 12 Eylül günü  birçok cezaevinde  başlattığı ve  ‘Öcalan’a ağırlaştırılmış tecride son verilmesi’, ‘anadilde eğitim ve savunma hakkı önündeki engellerin kaldırılması’ taleplerinde bulunduğu süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi ile ilgili görüşlerini sosyal medya sitesi Twitter’dan paylaştı.

Açlık grevinin bir vicdan hareketi olduğunu vurgulayan Diyarbakır Belediye Başkanı, ‘Sivil itaatsizlik’ eylemlerine inandığını ve açlık grevindeki insanlara saygı duyduğunu ifade ederek  Türkiye’nin bunu anlayacak bir ülke olmadığını,  Türkiye toplumunun çoğunluğunun açlık grevinden etkilenmemesinin geçmişte hayata dünüş operasyonlarının önünü açtığını belirtti. “Benim çağrım ve ricam, ölüm yaşanmadan ve vücutta kalıcı hasar olmadan açlık grevi hemen sonlandırılmalıdır” diye sözlerine devam eden Baydemir, vicdanı olan bir ülkede bu çağrıyı kendisinin değil, Cumhurbaşkanı veya Meclis Başkanı’nın yapması gerektiğini vurguladı.

Açlık grevleri tüm cezaevlerinde

Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 8 PKK’lının 12 Ekim tarihinden bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olduğu belirtildi.  Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde bulunan  tutuklular İbrahim Doğan, Murat Çiftçi, Mahsum Özdemir, Faruk Budak, Mehmet Güler, Metin Korkmaz, Yılmaz Yıldız ve Recep Doğan.

Gümüşhane E Tipi Cezaevi’nde bulunan İbrahim Oğur, Suat Sansur ve Kasım Sözen de 14 Ekim’den itibaren süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 9 tutuklu daha 15 Ekim itibariyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattığını duyurdu. Açlık grevine başlayanların isimleri şöyle: Aziz Kutlu, Fesih Kaya, Emrah Kelekçiler, Mustafa Gündüz, Yusuf Öztürk, Fahretin Ecer, Kevser Akçelik, Semire Direkçi, Harika Peker. Böylece Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine giren tutuklu sayısı 19’a yükseldi.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde 12 Eylül’den bu yana 10 tutuklunun açlık grevi sürerken, 15 Ekim itibariyle Welat Siner, İlhan Kızıl ve İbrahim Çeçen’in de açlık grevine başladığını duyuruldu. Böylece adli tutuklu Murat Çeliktepe ile beraber bu cezaevindeki açlık grevindeki tutukluların sayısı 14’e çıktı.

Tekirdağ 1 ve 2 Nolu F Tipi cezaevlerinde de 15 Ekim’de 21 tutuklu daha süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Açlık grevine başlayanların isimleri ise şöyle: Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde Deniz Kurtay, Tahsin Barutçu, Lokman Coşkun, A. Rahim İzgin, Alihan Bayar, Cengiz Çelik, Hakan Adıgüzel, İsmail Çelik, Mehmet Gücin, Mahmut Bali, M. Emin Dağlı. Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde Metin İnce, Kahraman Akacık, Murat Öztürk, Bilal Nargile, Ömer Yılmaz, Mahsun Büyükkaya, Mahsun Dıma, Sercan Avşar, Ömer Çapın, Erkan Özdemir.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.