Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Ordulular ‘Sakinşehir’ ünvanlı ilçelerinde açılacak madene karşı bir araya geldi

0

Ordu‘nun “Sakinşehir” unvanlı Perşembe ilçesinin Soğukpınar ve Şenyurt mahalleleri ve çevresinde altın, gümüş, bakır, çinko; Ulubey ilçesi Çatallı, Yeni Sayaca mahallerinde de bentonit madenleri işletmeciliği girişimine karşı halkın tepkisi büyüyor.

Perşembe ve Ulubey ilçelerinde maden sahaları için başlatılan ÇED süreci nedeniyle Ordu Çevre Derneği halk toplantılarına devam ediyor. Perşembe ilçe, Soğukpınar Mahallesinde yapılan ikinci toplantıda dava açma süreci hazırlıkları başlatıldı. Soğukpınar köylülerinin maden istemediklerini duyurdukları birinci toplantıda çevre köylerden de katılımın olduğu yeni bir toplantı kararı alınmıştı.

Hukuksal süreç devam ediyor

Soğukpınar ve Şenyurt mahalleleri ve çevresinde altın, gümüş, bakır, çinko maden işletmeciliğine karşı Soğukpınar Karavaiz Cami bahçesinde cumartesi günü yeniden yapılan toplantıya çevre köylerden, Perşembe merkezden katılım oldu.

Toplantıda Ordu Çevre Derneği yöneticileri, maden için Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü‘nün internet sitesinde yayımlanan ÇED başvuru projesi hakkında bilgi verdi. Hukuksal süreç hakkında da verilen bilgilerden sonra köylüler söz alarak madeni istemelerini, tarım alanlarına ve ormanlarına sahip çıkacaklarını söylediler.

Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu üyeleri Cumartesi günü ikinci toplantılarını Ulubey ilçesinde Yeni Sayaca Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Bentonit madeni için alınan “ÇED Gerekli Değildir” kararının bozulması için açılan davadan sonra gelişmeler hakkında köylülere bilgi verildi. Süreç içinde karşılaşılabilecek durumlar karşısında yapılması gerekenler konuşuldu. Köylüler kendi aralarında iletişim ağı kurarak topraklarına sahip çıkacaklarını vurguladı.

You may also like

Comments

Comments are closed.