SağlıkKoronavirüs SalgınıManşet

Ordu’da sokağa maske, bone ve eldiven atmak yasaklandı

0
Fotoğraf: Gardiner Anderson/ Daily News

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak amacıyla insanlar maske, eldiven ve bonelere yöneldi. Ancak tek kullanımlık malzemelere artan talep başka bir sorunun ortaya çıkmasına neden oldu: Çevre kirliliği.  Ayrıca uzmanlar, bu tarz malzemelerin sokağa atılmasının diğer insanlar için enfeksiyon riski barındırabileceği konusunda uyarıyor.

Sokaklarda yerlere atılan tek kullanımlık koruyu maddelerin artmasıyla birlikte Orda Valiliği’nden diğer iller için de örnek oluşturabilecek bir karar geldi.  Valilik, kişisel koruyucu donanımların rastgele cadde ve sokaklara atılması yasakladı. Yasak gerekçesi olarak ise “çevre ve toplum sağlığını tehlikeye sokmak” gösterildi.

Kamu çalışanlarına mesai saatlerinde dışarıya çıkmak yasak

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken; pandemi nedeniyle idari izin, esnek çalışma izni vb. usullerle, evden-uzaktan çalışma izninden faydalanan kamu görevlilerinin, mesai saatleri içerisinde evlerinden çıkması da yasaklandı.

Kararın aksine hareket ettiği ve evden dışarı çıktığı tespit edilen kamu görevlisi hakkında idari işlemlerin yanında, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uymamaktan da idari ve diğer cezai yaptırımlar uygulanacağı açıklandı.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.