Doğa MücadelesiEkolojiManşetVideo

Ordu’da OSB’nin çimento atıkları derede yüzerken: Ceza ödemek önlem almaktan daha ucuz

0

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’nde beton işletmelerinin çimento atıklarının küçük dereye boşaltmaları nedeniyle Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne şikayette bulundu.

Karapınar Mahallesi‘nde bulunan Penta Beton ve 52 Beton hakkında dereyi ve Melet Irmağı’nı kirlettikleri için de ORÇEV yönetim kurulu daha önce şikayette bulunmuş ve şikayet neticesinde bir cezai işlem uygulandığı duyurulmuştu. Son şikayete ilişkin ORÇEV yönetim kurulu adına yapılan açıklamada  şu ifadelere yer verildi:

‘Ceza ödemek önlem almaktan daha ucuz’

“Kirletme devam etmektedir. Sucul canlı yok olmakta, çimento atıkları Melet Irmağı’na akarak denize de ulaşmaktadır. Ekosisteme zararı olan, çevre kirliliği yaratan bu tür olumsuzluklarla her yerde karşılaşılmaktadır. Sorunu cezai işlemle sonuçlandırmak yetmez, yaptırım uygulanmalı hatta gerekli önlem alınana kadar işletmelerin çalışması durdurulmalıdır. Biliyoruz ki, ceza ödemek önlem almaktan daha ucuza geldiği için sorun çözümlenemiyor.”

Olayın takipçisi olacaklarının da belirtildiği ORÇEV yönetim kurulunun açıklamasında “Üst üste aynı suçu işlemenin yaptırımı ağır olmalı ki, kirletme engellenebilsin. Ayrıca önlem aldıracak olanları da görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü şikayetler olduğunda değil, sürekli denetimler yapmalı ki, önlemler alınabilsin. Ancak o zaman ekolojik kirlenmenin önü alınır. Derelerimiz atık deposu değil, yaşam alanlarımızdır. Dernek olarak sorun çözümlene kadar mücadelemiz sürecek” denildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.