YerelDoğa MücadelesiManşet

Ordu’da botanik park, şehir hastanesi yapılacağı gerekçesiyle yok edildi

0

Ordu‘nun merkez ilçesi Altınordu Eski Pazar mevkiinde, AKP‘li belediye tarafından 2016 yılında 15 milyon TL’ye mal edilen, şehir hastanesi yapılacağı iddiasıyla yıkılan 116 dönümlük botanik parkta şimdi hayvanlar otluyor.

Ordulular ise kamu malının zarara uğratıldığını düşündükleri için duruma oldukça tepkili. Arazi, Ordu Üniversitesi tarafından tahsis edilmiş, imar değişikliği için yapılan itirazlar ise reddedilmişti.

‘Botanik park yok edildi’

ANKA‘dan Berkay Varol‘un haberine göre, Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, imar değişikliğine itirazda bulunduklarını ancak kabul edilmediğini belirtip botanik parkın yok edildiğini söyledi:

Botanik Park’a şehir hastanesi yapılması dillendirilmeye başladığında dernek olarak tepkimizi dillendirdik. İmza kampanyaları yaptık. Botanik Park’a dernek ve sendikaları, partileri davet ederek 16 Mayıs 2017 yılında ortak basın açıklaması yaptık. İmar değişikliğine itirazımızı yaptık. İtirazımıza 27 Aralık 2018 tarihinde verilen yanıtta itirazımızın incelendiğini ve kabul edilmediği bildirildi. 15 milyon TL çöpe gitti. Bu halkın parasıydı. Toprağa gömüldü. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin plansız yaptığı işlerin cezasını halk çekiyor. Bizim paralarımız gereksiz, anlamsız harcanıyor. Artık burada hayvanlar otluyor. Burası, Ordu’nun ilk kuruluş yeri. Tarihi cami ve hamam var. Botanik Park yok edildi.”

Hastane şimdi başka yere yapılmak isteniyor

Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü ve ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak, hastanenin şimdi başka bir yere yapılmasının planlandığını, botanik parkın yeniden yapılması gerektiğini dikkat çekti:

Ordu halkı tepki gösterdi ama Ordu Büyükşehir Belediyesi burasını kullanılmaz hale getirdi. Şehir hastanesine de karşı çıktık, buranın yok edilmesine de. Bedava yer aradılar ancak 15 milyonu çöpe attılar. Ordu halkının yeşil alana gereksinimi var. Şimdi hastane başka yere yapılması planlanıyor ancak burasının ne olacağı belli değil. Atıl durumda duruyor. Burası yeniden yeşil alan olmalı, Botanik Park yeniden yapılmalıdır. Şu an burası koyunlar, inekler için otlatma alanı olmuş. Ordu için nefes alacak yeri yok ettiler. Burası yeniden yapılarak Ordu halkının kullanımına sunulmalı.”

‘Bizim paramız harcandı’

Türkiye Üretici Köylü Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra ise 15 milyon TL’nin boşa gittiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

Tüm Köy Sen Ordu Şubesi ve Ordu’daki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak basın açıklaması yaptık. Ben de bu bölgenin insanıyım. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin o dönemdeki yönetimi burayı yok etti. Bizim paralarımız harcandı. 15 milyon çöpe gitti. Şimdi yıkık dökük biçimde duruyor.”

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.