Doğa MücadelesiEkolojiManşetUncategorized

Ordu Ulubeyliler, bentonit madeninin karşısında durmaya kararlı

0
Ordu

Ordu’nun Ulubey ilçesinde Çatallı Mahallesi ve Yeni Sayaca Mahallelerini kapsayan bentonit maden ocağına karşı tepki gösteren köylüler İstanbul’dan gelen aktivistlerle birlikte Ulubey Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Ordu Çevre Derneği’yle birlikte “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı İdare Mahkemesine dava açan köylüler İstanbul’dan gelen köy derneği yöneticileriyle birlikte madene karşı oldukları basın açıklamasıyla bir kez daha vurguladılar. Basın açıklamasından sonra Yeni Sayaca Sosyal Tesis bahçesinde Ordu Çevre Derneği yöneticilerinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

‘Andır kalsın madeniniz’

Sayaca Çevre Platformu ve İstanbul Sayaca Köyü Sevenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Çağlar tarafından okunan basın açıklamasında, “Amacımız çevre köyümüzün korunması, gelecek nesillere sağlıksız bir çevre bırakmak adına sessiz kalmamaktır” vurgusu öne çıktı.

Ordu

“Sayaca’nın üstü altından değerli”, “Köylü değil şirketler gidecek”, “andır kalsın madeniniz”, Yeni Sayaca köyünü talan ettirmeyeceğiz”, “Ormanlarımızı size vermeyeceğiz” pankart ve dövizlerin kullanıldığı basın açıklamasında Çağlar, şunları söyledi:

“Amacımız çevre köyümüzün korunması, gelecek nesillere sağlıksız bir çevre bırakmak adına sessiz kalmamaktır. Mücadelemizi duyurmak ve adaletin sağlanması için gereken adımları atmak amacındayız. Maden çalışmasının başlamasıyla birlikte çevrede ve doğada ciddi tahribatlara neden olacaktır. Heyelan, su kaynaklarının yok olması gibi doğal felaketler artacak, köyümüzün ve çevremizin güzellikleri yok olacaktır. Yargı süreci devam etse de çevremizi ve doğamızı korumak hepimizin görevidir. Maden çalışmasının durdurulması için tüm yasal yolları kullanmakta kararlıyız.”

Ordu

Toprağımıza sahip çıkacağız

Basın açıklamasından sonra Yeni Sayaca Sosyal Tesisleri bahçesinde halk toplantısı gerçekleştirildi.

Aynı yerde ikincisi yapılan toplantıya Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak, Denetleme Kurulu Üyesi Pervin Demirel ve derneğin üyesi avukatlarından Emrecan Temel katıldı.

Mahkeme süreci ve yapılması gerekenler üzerinde verilen bilgilerden sonra halkın soruları dernek yöneticileri ve avukatı tarafından yanıtlandı.

Halk bu toplantıda da topraklarına sahip çıkacaklarını, bu yolda tek vücut olarak hareket edeceklerini belirtti.

You may also like

Comments

Comments are closed.