ManşetDoğa Mücadelesi

Ordu Gölköy’deki HES için imar değişikliği kararı mahkemeden döndü

0

Ordu‘nun Gölköy ilçesindeki Çetilli, Çatak, Gölköy mahallelerini kapsayan Kardelen hidroelektirik santrali (HES) için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliklerinin onaylanmasına dair karar Ordu 1. İdare Mahkemesi tarafından bozuldu.

Hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle bozulan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünün kararına ilişkin açıklama yapan Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu tarafından şu ifadeler kullanıldı:

“Bu imar değişikliği konulu ikinci HES davamız. Korgan Çiftlik Mahallesi’nde de aynı biçimde imar değişikliği davamız vardı. Onu da kazandık. Bu dava ikincisi. Bu da lehimize sonuçlandı. HES yapılmak istenen yerdeki dere Gölköy ilçesinin içinde geçen dere. Deredeki su o kadar az ki, HES yapıldığında bölge olumsuz etkilenecekti. Bilirkişi heyeti raporunda bu da belirtiliyordu. Gölköy’ün içinden başlayarak Gölköy, Çatak ve Çetilli mahallelerini kapsayan imar değişikliği bozuldu. Artık burada HES yapılamayacak.”

‘ÇED’in süresi doluyor’

Yapılan açıklamada şirketin HES için aldığı ÇED’in süresinin de bittiği belirtilerek, “HES şirketinin aldığı ÇED’in süresi doluyor. Bu süre içinde çalışmaya başlamadığında ÇED iptal ediliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bu konuda yazdığımız yazıya yanıt da geldi. Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde yerinde inceleme yapıp rapor göndermelerini istiyor. Şu an HES şirketinin bölgede bir çalışması yok. Hem mahkeme kararıyla hem de ÇED’in süresinin bitmesi nedeniyle artık HES tehlikesi kalmadı” denildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.