ManşetDoğa MücadelesiYerel

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bir suç duyurusu daha

0

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin (OBB) Rıhtım ile Melet Irmağı arasındaki deniz dolgusu ve kıyı düzenleme projesine açtığı davanın sonuçlandığını, Melet Irmağı ağzına yapılan balıkçı barınağı projesi hakkında da yürütmenin durdurulması kararı verilmesine rağmen belediyenin mahkeme kararına uymadığını ve bu nedenle ikinci kez suç duyurunda bulunduklarını duyurdu.

ORÇEV yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Melet Irmağı Balıkçı Barınağı için açtığımız dava sonucu, 2. Ordu İdare Mahkemesi 2021/986 Esas nolu kararı ile itiraz yolu kapalı olarak ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı verdiği halde 22 Mart 2022 Salı günü yerinde yaptığımız incelemede çalışmanın devam ettiğini tespit ettik” denildi. Ek olarak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ayrıca, Rıhtım ile Melet Irmağı arasındaki kıyı düzenleme projesi hakkında 1. Ordu İdare Mahkemesi 2019/456 kararla yürütmeyi durdurma ve dava sonucunda da çalışmanın iptali kararı vermesine rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi, OBB binası karşısındaki otoparkta Rusumat 4 gemi projesi ve büyük iskele yapım çalışmasını sürdürmektedir.”

Açıklamada ikinci kez suç duyusu yapıldığı vurgulanarak, “Mahkeme kararını OBB’ye bildirdik. Belediye Başkanı ve Daire Başkanlarıyla bir görüşme de yaptık. Bizlere mahkeme kararlara uyacaklarını ve çalışmaları durduracaklarını söylediler ancak sözünde durmuyorlar. Yerinde tespitlerimiz nedeniyle belgelerle ikinci kez suç duyurusu yaptık. Artık yeter, hukuk tanımaz yönetimden hesap sorulmalı” denildi.

Ne olmuştu?

ORÇEV, OBB 1. Ordu İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen kıyı dolgu ve düzenleme projesi çalışmasını durdurmaması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Melet Irmağı ağzına yapmak istediği balıkçı barınağının yerinin uygun olmadığı ve ekolojik sorunlara neden olacağı gerekçesiyle dava açtık. Mahkeme de iddialarımızı olumlu değerlendirerek ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. İdare Mahkemesi’nde duruşmalı mahkememiz de tamamlandı. Süreç, karar aşamasında. Buna karşın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı basın açıklamasıyla balıkçı barınağının yapılacağı doğrultusunda bilgi veriyor. Mahkeme kararlarını önemsemiyor” denildi.

OBB kıyı dolgu ve düzenleme projesi çalışmasını durdurmaması üzerine ORÇEV Ordu Valiliğine ve İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne Şubat’ta dilekçe vermişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.