LGBTİ+ManşetTürkiye

Onur Haftası başladı: ‘Gökte gördük köprüyü, rengi yedi türlüyü!’

0

28’inci İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası bugün başladı.

Onur Haftası Komitesi, Onur Haftası’nı sosyal medya hesabından “Rujları sürdük, ojeler tamam; straponlar belde, bıyıklar yaman; kimimiz kıllı kimimiz parlak, kimimiz nonoş kimimiz godoş… Maskeler çeşitli… Her gün gibi bugünlerde de… Gökte gördük köprüyü, rengi yedi türlüyü!” sözleriyle selamladı.

Bu yılki teması “Ben Neredeyim” olarak belirlenen Onur Haftası, 28 Haziran Pazar gününe kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Koronavirüs salgını dolayısıyla etkinlikler çevrimiçi ortamda gerçekleşecek.

Hormonlu Domates adaylarını oylamak için son saatler

Her yıl olduğu gibi halk oylamasıyla kazananı belirlenen Hormonlu Domates LGBTİ+Fobi Ödülleri, cuma günü sahiplerini bulacak. Yıl boyunca LGBTİ+ fobik söylem ve eylemlerin “ödüllendirileceği” 16. Hormonlu Domates LGBTİ+Fobi Ödül Töreni, 26 Haziran Cuma günü saat 20:00’da online olarak izlenebilecek.

Oylamaya katılmak isteyenler, adaylarını bu akşam 22.00’a kadar bu adresten seçebilir.

Bugünün etkinlikleri neler?

Onur haftası kapsamında bugün biri LİSTAG‘ın YouTube hesabından diğerleri Zoom üzerinden olmak üzere üç atölye, bir söyleşi, bir panel yapılacak.

LİSTAG tarafından düzenlenen Atanmış Aile Evlerine Sığanlar, Sığınanlar, Sığamayanlar başlıklı atölyede, LGBTİ+’ların salgın sürecinde evde kalma çağrılarından nasıl etkilendiği ele alınacak.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.