Emek

Ontex, Tepe Klima ve Casper işçileri haklarının peşinde!

0

Sendikal haklarını ve işe iadelerini kazanmak için direnişe geçen  Selüloz-İş üyesi Ontex işçileri eylemlerinin 7. günü olan 23 Şubat Çarşamba günü saat 10.00’da Şirinevler İşçi Bulma Kurumu’na toplu olarak başvuracak.. Başvuru sonrasında toplu bildiri dağıtımı da gerçekleştirecekler.

16 Şubat günü hem toplu sözleşme hem de sendikal haklarının işletilmemesine karşı tepki gösteren 16 işçi işten atıldı. İşe iade talepleri karşılanana kadar direnişlerini sürdüreceklerini açıklayan işçiler sendika ve meslek örgütlerinden destek istedi.

Tepe Klima İşçileri açlık grevine gidebilir

Pendik’te bulunan Tepe Klima Denizcilik‘te çalışan Limter İş Sendikası’na üye işçiler, üç aydır ücretleri ödenmediği için fabrika önünde 34 gündür eylem yapıyor.

İşverenin haksız uygulamasına karşı suç duyurusunda bulunacaklarını belirten işçiler maaşlarının ödenmemesi halinde açlık grevi başlatacaklarını söyledi.

Casper işçileri yönetimin baskınsına direniyor

Casper Bilgisayar Sistemleri’nde Birleşik Metal- İş’e bağlı üretim işçileri Cumartesi günü patronun sendika yetkisine itirazını, çelişkili tutumunu ve sendikaya üye olma haklarını korumak amacıyla sendika binalarında toplantı yapmaya karar verdi.

İşveren temsilcilerince yapılan engelleme girişimlerine rağmen işçiler toplantıya gitmeyi başardı. Yönetim sendikalaşmayı engellemek için iki sendika üyesini işten atmıştı. (Bia)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.