Ekolojiİklim KriziManşet

Onlarca genç, Ulusal Gençlik Konferansı’nda iklim krizini konuşacak

0
Fotoğraf: Cansu Acar

İklim Öncüleri ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi‘nin (UNFCCC) resmi gençlik grubu olan YOUNGO çatısı altındaki LCOY – ‘Local Conference of the Youth’ (Ulusal Gençlik Konferansı) bu hafta sonu düzenleniyor.

2 Ekim Pazar günü saat 10.00’da başlayacak konferansta Türkiye’den 120 genç bir araya geliyor. LCOY’un amacı, “yerel olarak genç iklim eylemini destekleyecek ve uluslararası konferanslara girdi oluşturacak bir araç olmak”şeklinde ifade ediliyor.

LCOY, yıllık Birleşmiş Milletler-İklim Konferansı olan Taraflar Konferansı‘ndan (COP) hemen önce gerçekleşen uluslararası Gençlik Konferansı‘nın (COY) ulusal bir versiyonunu temsil ediyor.

COP öncesi gençlerin fikirlerinin toparlanması ve raporlaştırılması hedefleniyor. Bu nedenle COP27’nin konu başlıkları konferansın gündemini oluşturuyor. LCOY Türkiye’nin ana teması ise “İklim Adaleti“.

Ortaya çıkacak raporun COP öncesi düzenlenen Conference of Youth’a iletilerek uluslararası platformda yer alması hedefleniyor.

Tüm Türkiye’den 120 gencin katılımıyla ortaklaşa hazırlanacak raporla Türkiye’deki gençlerin taleplerini COP27’de dünya liderlerinin gündemine taşıyacak olan konferans İklim Öncüleri ev sahipliğinde, UNFCCC, YOUNGO & İstanbul Planlama Ajansı desteğiyle ve Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye sponsorluğunda düzenleniyor.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.