DoğaEkolojiManşet

Önce kurut sonra su taşı

0

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde tarlaları sulamak için aşırı kullanılan bir gölet kurumaya yüz tuttu. Susuz kalan binlerce balık ölünce, valiliğin emriyle gölete tankerlerle su taşınmaya başladı

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Oruçlu köyü’nde, sulama göletindeki sular, tarlaların sulanması amacıyla aşırı su çekilmesi nedeniyle üç gün önce kurumaya başladı. Su seviyesi önemli oranda düşen gölette çok sayıda balık öldü. Bunun üzerine Kırklareli Valisi Osman Bilgin gölete su takviyesi yapılaması için talimat verdi.

İl Özel İdaresi ekipleri de tankerlerle gölete su taşımaya başladı. Göletin su seviyesinin yükseltilmesi amacıyla ekiplerin gün boyu çalışma yapacağı belirtildi.

‘Faydası olacak mı göreceğiz’

Köy muhtarı Şevket Filiz,  göletteki durumu şu sözlerle anlattı: Bu yöntemin ne kadar faydası olacak göreceğiz. Şu anda iki tanker geldi, balıkları kurtarıncaya kadar gölete su dolduracağı söylendi. Günden güne suyun çekildiğini görüyoruz. Sulama da yok ama gittikçe su bitiyor. Su bitince balık ölümleri daha da fazlalaştı.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.