ManşetDoğa MücadelesiTürkiyeYerel

Önce alışveriş merkezi, sonra gökdelen projesi: Burhaniye’nin 11 kat izni yargıda

0
Fotoğraf: Diken

Burhaniye Belediyesi, İskele Mahallesi sahil şeridindeki belediyeye ait alanda imar planı değişikliğine giderek beş kat olan imar iznini Aralık 2021’de ilçe belediye meclisi kararıyla 11’e çıkardı. İlçe belediye meclisinin kararı, büyükşehir belediye meclisi tarafından 21 Ocak 2022’de onaylandı.

Söz konusu değişikliğe, eski belediye başkan yardımcısının sunumunda görülen ‘gökdelen otel’ projesi için gidildiğini savunan doğa mücadelecileri, belediyeye itirazlarının reddedilmesinin ardından imar planı değişikliğini mahkemeye taşıdı. Daha önce de bölgede zeytinlik alana alışveriş merkezi inşası söz konusu olmuş, çevrecilerin büyük tepkisine sebep olunmuş ve geri adım atılmıştı.

Diken’den Tuğba Özer’in aktardığına göre; belediyenin “Otel projemiz yok” açıklamasını inandırıcı bulmayan Burhaniye Çevre Platformu (BURÇEP) yürütme kurulu Balıkesir İdare Mahkemesi’ne bir dilekçe sunarak yürütmenin öncelikle durdurulmasını, sonrasında ise tamamen iptal edilmesini talep etti.

İlgili haber: Asırlık zeytin ağaçları turizm tesisi için feda edilecek

Dilekçede plan değişikliğinin ‘hukuka ve yürürlükteki mevzuata uygun olmadığı ve kamu yararı göz ardı edildiğinden de kamu zararına neden olacağı’ yazıldı.

BURÇEP 11 kat imar izni öngören imar değişikliğinin kanunsuz ve yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle 25 Mart’ta belediyeye itiraz dilekçesi sunmuş, belediye meclisi itirazı reddetmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.