İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında yeni bir iddianame daha hazırlandı

0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliği düşürülen ve tutuklanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ndeki (TBMM) eylemi nedeniyle kamu görevini usulsüz üstlenme ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçlarından bir iddianame hazırladı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 17 Mart günü milletvekilliğinin düşürülmesinden sonra TBMM’yi terk etmemiş ve Adalet Nöbeti’ni başlatmıştı. 

Gergerlioğlu, nöbetinin beşinci gününde sabahın erken saatlerinde Mecliste gözaltına alınmıştı. 

İddianamedeki ifadeler

İddianamede, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesin hüküm giydiği, bunun üzerine Anayasa’nın 84. maddesi gereği TBMM Genel Kurulu’nun 17 Mart 2021 tarihli 60. birleşiminde söz konusu durumun bilgiye sunulduğu ve milletvekilliğinin düşürüldüğü belirtildi.

Aynı iddianamede, Gergerlioğlu’nun ‘Kamu görevinin sona ermesine rağmen, usulsüz olarak üstlendiği milletvekilliği göreviyle 18-19 ve 20 Mart’ta milletvekili olarak hareket etmeye devam ettiği’ kaydedildi.

‘Şüphelinin resmi görevi kalmamasına rağmen belirtilen süre zarfında gece ve gündüz kesintisiz bir şekilde TBMM’de bulunmaya devam ederek, nitelikli olarak iş yeri dokunulmazlığını ihlal ettiği, TBMM tutanaklarının da bu durumu doğruladığı’ ifadeleri de iddianamede yer aldı.

Gergerlioğlu’nun beş yıla kadar hapis cezası alması talep edildi.

Ne olmuştu?

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararını 19 Şubat’ta onayladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Gergerlioğlu hakkında kesinleşen yargı kararının okunmasıyla birlikte HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düştü. Ardından, Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle AYM’ye başvuru yapıldı. Fakat, AYM bu talebi reddetti.

Ömer Faruk Gergerlioğlu 2 Nisan’da tutuklandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.