ManşetTürkiye

Ombudsmanı Ombudsmana şikayet ettiler

0
Nihat Ömeroğlu, 301. maddeden Hrant Dink'i mahkum eden kararı onayan hakimler arasında idi

Genç Siviller oluşumu, Hrant Dink’i mahkûm eden kararın altında imzası olan ve daha sonra Ombudsman (Kamu Başdenetçisi) olarak atanan Nihat Ömeroğlu’nu, Ombudsman’a şikâyet etmek için harekete geçti.

Nihat Ömeroğlu, 301. maddeden Hrant Dink'i mahkum eden kararı onayan hakimler arasında idi

2010 Referandumu’yla kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) 29 Mart 2013 tarihi itibarıyla resmen çalışmaya ve vatandaşların şikâyetlerini almaya başladı.

Radikal.com.tr”de yayınlanan habere göre Ombudsmana yapılan ilk başvurulardan birinde Genç Siviller’in Hrant Dink kararında imzası olan Ombudsman’ı Ombudsman’a şikâyet etti.

Genç Siviller’den konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Ombudsmanlık koltuğuna oturan eski Yargıtay Üyesi Nihat Ömeroğlu, Türkçe bilen herkesin doğru anlayacağı bir yazıyı yanlış anlayarak, Hrant Dink’i mahkûm eden 301 davasının altına imza atmış ve daha sonra kendisini “Kim olduğunu bilmiyordum, rutin olarak imzaladım” diye savunmuştu. Böyle bir kararın altında imzası olan ve bugüne kadar özür dilemeyen bir kişinin Kamu Denetçiliği Kurumu’yla amaçlanan vatandaşı idareye karşı koruma görevini yerine getirebileceğini, bireysel hak ve özgürlüklerimizi savunabileceğini düşünmüyoruz. Bu yüzden eski Yargıtay üyesi, Ombudsman Nihat Ömeroğlu’nu, Ombudsman’a şikayet ediyoruz.”

Genç Siviller, bu fikri paylaşanları ebasvuru.ombudsman.gov.tr linkindeki formu doldurarak Ombudsman’ı Ombudsman’a şikayet etmeye çağırdı.

(Radikal.com, Agos)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.