Spor

Olympiakos peri masalını gerçek yaptı

0

THY Euroleague finalinde CSKA Moskova’yı 62-61’lik skorla mağlup eden Olympiakos şampiyon oldu.

2011-2011 THY Euroleague Final-Four’unun finalinde tüm sezonun en büyük favorisi CSKA Moskova ile büyük bir kesimi şaşırtarak finale çıkan Olympiakos karşılaştı.

Oldukça yavaş, skorsuz ve bol top kaybıyla başlayan karşılaşmanın ilk üç buçuk dakikasında sadece iki basket olurken, CSKA Krstic-Dorsey eşleşmesinde yakaladığı avantajı kullanmaya, Olympiakos ise rakibinin ilk çeyreğin büyük bir bölümünde uyguladığı alan savunmasına karşılık en uygun pozisyonu bulmaya yönelik oynamaya çalışıyordu.

İlk periyodun bitimine 04.57 kala gelen televizyon molasına Olympiakos’un 5-2’lik üstünlüğüyle girilirken, çeyreğin geri kalanında da seyirciler pek fazla sayı görme şansı yakalayamadı. 10 dakikalık dilimde tam 13 top kaybı izlediğimiz çeyreği iki takım da asistsiz kapatırken CSKA’nın 10-7’lik üstünlüğü vardı.

İkinci çeyreğin başlarında, daha önce tempo için bir numarada kullandığı Alexey Shved’i kenara çekip oyunu kontrol altına almayı hedefleyen Jonas Kazlauskas, beklediği katkıyı Sırp yıldızı Milos Teodosic’ten buldu. Periyodun ortasında önce karşılaşmayı 19-11’e getiren üçlüğü atan Teodosic, ardından Olympiakos potasına iki üçlük daha göndererek skoru 25-13’e çekti ve Rus ekibi böylece maçtaki en büyük farkı yakaladı. Ek olarak Olympiakos, Teodosic’in üçlüklerine kadar geçen bu 6.30 dakikalık dilimde hiç sayı üretemedi.

Ivkovic, bu üst üste basketlerden sonra Teodosic’in savunmasını Mantzaris’ten alıp Spanoulis’e verirken, devre sonunda Spanoulis’in sayıları Pire ekibinin oyunu yeniden ortaya getirmesi için yeterli olmadı. Boyalı alanda büyük bir üstünlük kuran CSKA, sadece üç oyuncusu skor üretebilen Olympiakos karşısında devreyi 34-20 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte de CSKA’nın dominasyonu devam etti. Saha içi isabeti bulmakta hayli zorlanan Olympiakos, Spanoulis ve Antic’in serbest atışlarıyla maçta var olmaya çalıştı. Ancak harika bir maç çıkaran Milos Teodosic’in yanına hücumda Nenad Krstic ile savunmada Andrei Kirilenko’yu ekleyen CSKA, farkı 10-15 sayı barajında tuttu ve periyot Rus ekibinin 53-40 üstünlüğüyle bitti.

Maçın final periyodunda ise bambaşka bir basketbol izledik. Karşılaşmada hâkimiyetin CSKA’dan Olympiakos’a geçmesinin yanında tempo da artarken, skor tabelasına Keselj ve Sloukas gibi isimleri katan Pire ekibi, rakibine ilk üç dakikada sayı attırmayarak maçı 53-48’e getirdi. Bu dakikadan sonra Sinan Erdem’deki Olympiakos taraftarı da hareketlenirken, maçtaki keyif katsayısı da arttı. Özellikle sezonun ikinci kısmında muazzam bir oyun ortaya koyarak, Olympiakos’a hayati katkılar veren Giorgios Printezis CSKA savunmasını epey zorlarken, maçın bitimine 4 dakika kala skor 55-52’ye kadar geldi.

Son bölümde iki takımın toplamdaki top kaybı sayısı 40’ı bulurken Olympiakos, Krstic’in serbest atışları ve Kirilenko’nun orta mesafelerine karşılık 1990 doğumlu Papanikolaou’nun skorer oyunuyla CSKA’nın ensesinde kalmaya devam etti. Son bir dakikaya Rus ekibinin 60-58’lik üstünlüğüyle girilirken, Milos Teodosic kritik bir y erde faulü almayı başardı ve çizgiye gitti. Faul çizgisinden bir basketle dönen Sırp oyuncu, durumu 61-58 yaparken akabinde gelişen Olympiakos hücumunu CSKA faul yaparak durdurdu ve Papanikolaou’yu çizgiye gönderdi.

2/2 atan Papanikolaou, 10.1 saniye kala skoru 60-60’a getirdi ve Kazlauskas’ın molasından sonra CSKA hücumuna geçildi. 10 saniye kala Siskauskas iki serbest atıştan faydalanamadı. Son hücumda Spanoulis’in Printezis’i topla buluşturdu. 1 saniye kala Prtintezis müthiş bir basketle Olympiakos’a şampiyonluğu getirdi.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.