ManşetHayvan Hakları

Ölü bulunan geyiğin midesinden yedi kilo çöp çıktı

0

Tayland‘ın kuzeyindeki Khun Sathan ulusal parkında ölü bulunan geyiğin midesinden çıkanlar plastik çağının sonuçlarını tekrar ortaya serdi. Ölen geyiğin midesinden plastik torbalar, erkek iç çamaşırı, hazır kahve poşetleri ve naylon sicim dahil olmak üzere toplam yedi kilo çöp çıktı.

Park görevlileri ve Tayland Yaban Hayatı Koruma Derneği yetkilileri, geyiğin uzun bir süredir çöp yemiş olması gerektiğini söylüyor.

10 yaşındaydı

Park Müdürü Kriangsak Thanompun‘ın açıklamasına göre bir park görevlisi 10 yaşındaki erkek geyiği 25 Kasım’da buldu. Hayvanın midesinde plastik eldiven, hazır erişte ve küçük bir havlu da çıktı. Kriangsak, “Uzmanlar, plastik atıkların hayvanın sindirim borusunu tıkadığını düşünüyor” dedi.

İmhası da zarar

Plastik poşetlerin imhası sırasında açığa çıkan gazlar da, en az poşetlerin kullanımı kadar çevreye zarar veriyor. Çevreye atılan bu poşetlerin şeffaf olanları sera etkisi yaparak ısıyı emiyor ve orman yangınlarına neden oluyor.

Doğada bozulmaları için gereken süre denizde 400 yıl, karada ise 800 yıl. Bu bozulma sırasında içindeki tüm zararlı materyaller toprak ve suya geçiyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.