DoğaManşet

Öldürmeyince de oluyormuş!

0

Alessandro Breda, daha sonra İtalyan televizyonu RAI’ye verdiği röportajda, bir ayıyla karşılaşıldığında ne yapılması gerektiğine dair video izlediğini söyledi: “Eğer bağırırsak ayının heyecanlanacağını ve bunun onu saldırgan hale getireceğini öğrendim.”

‘Komşu köpeğinin saldırma olasılığı daha yüksek’

Milli parkın da içinde bulunduğu bölgede yaklaşık 82 ile 93 arasında ayı yaşadığı belirtildi. Bahsi geçen bölgede ayılar ve insanlar nadiren karşı karşıya geliyor. Bölgede 2014’ten bu yana ayılar ve insanlar arasında yalnızca üç ‘boğuşma vakası’ yaşandı.  

Bölgedeki doğal yaşam koordinatörlerinden Claudio Groff, “Her üç vaka da yavrularının risk altında olduğunu düşünen dişilerdi” dedi.  Groff, Alessandro’nun karşılaştığı duruma dairse, “Ayının saldırgan olmadığı apaçık ve çocuk da güzel davranmış” ifadelerini kullandı.

WWF İtalya‘nın bilim direktörü Marco Galaverni de bu tür karşılaşmaların, özellikle de yakın mesafede Alplerde nadir olduğunu söyledi. O da Alessandro’nun karşılaştığı ayının agresif davranmadığını ve sadece elinde bir şey olan bir çocuğu merak ettiğini söyledi.

“Video, ayının arka ayakları üzerinde birkaç kez büyüdüğünü gösterse de, bu tehdit edici bir davranış değil” diyen Galaverni, “Ayılar iyi görmüyor. Bu yüzden, durumu incelemek ve daha fazla koku yakalamak için ayağa kalkıyorlar” diye konuştu. Videoda çekilen bölüm korkutucu olsa da, Galaverni, çocuğun gerçek riskinin nispeten düşük olduğunu söyledi: “Bir komşunun köpeği tarafından saldırıya uğrama olasılığınız çok daha yüksek” 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.