LGBTİ+Manşet

Öldürdüğü trans kadının kendisine küfrettiğini iddia eden katile ‘haksız tahrik’ indirimi

0

İzmir‘de 36 yaşındaki trans kadın Mira Güneş‘i katleden 45 yaşındaki Serdar Gülsoy‘un yargılandığı davada bugün karar çıktı. Mahkeme, Serdar Gülsoy’u ‘kasten öldürme‘ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı ancak mahkeme heyeti, aksi ispatlanamayan Gülsoy’un savunmasına göre Mira Güneş’in kendisine küfretmesi nedeniyle ‘haksız tahrik‘ indirimi uygulayıp cezayı 15 yıl hapse çevirdi.

Sanıkların yargılanmalarına 23 Ocak’ta İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Karar duruşmasına tutuklu sanık Serdar Gülsoy ile başka suçtan cezaevinde bulunan Turgay Türker, SEGBİS ile katıldı.

Sanık avukatları müvekkillerinin beraatin isterken, sanıklar da beraat talebinde bulundu.

Mİra Güneş – Kaynak: Kaos GL

DHA‘nın aktardığına göre; heyet, Serdar Gülsoy’u ‘kasten öldürme‘ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, ardından aksi ispatlanamayan Serdar Gülsoy’un savunmasına göre Mira Güneş’in kendisine küfretmesi nedeniyle ‘haksız tahrik‘ indirimi uygulayıp, cezayı 15 yıl hapse çevirdi.

Gülsoy’a, ‘hırsızlık’ suçundan altı yıl hapis, ‘zincirleme olarak başkasına ait bir banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama’ suçundan üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi.

Gülsoy, ‘konut dokunulmazlığını bozmak‘ suçundan beraat etti. Gülsoy, toplam 24 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Turgay Türker, Mira Güneş’e karşı ölümünden sonra evindeki eşyaları diğer iki sanıkla birlikte almak suretiyle ‘hırsızlık‘ suçunu işlediği gerekçesiyle altı yıl hapis cezasına çarptırılırken, ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etmek‘ ve ‘kredi kartını kullanarak menfaat sağlamak‘ suçlarından beraat etti.

Mahkeme heyeti, Murat İnceçelik‘e ‘zincirleme olarak başkasına ait bir banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama’ suçundan 3 yıl 9 ay, ‘hırsızlık’ suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. İncelik, ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etmek’ ve ‘konut dokunulmazlığını bozmak’ suçlarından ise beraat etti.

Öte yandan heyet, İnceçelik ve Türker hakkında Mira Güneş’i kasten öldürme eyleminden sonra suç delillerinin ortadan kaldırılması ya da gizlenmesi ile ilgili eylemi nedeniyle hakkında soruşturma yapılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Mira Güneş‘in Rafetpaşa Mahallesi‘ndeki evinden 11 Mart 2021’de kötü kokular gelmesi üzerine komşular kadına ulaşmaya çalışmış, ulaşamayınca yakınlarını aramıştı. Eve girildiğinde kadının cesedinin çekyatın içinde olduğu görülmüştü.

İncelemede Güneş’in başına sert cisimle vurularak öldürüldüğü ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlenmiş, üç kişiye dava açılmıştı.

İlk savunmalarında tartışmayı hatırlamadığını söyleyen sanık Serdar Gülsoy, daha sonra kadının kendisine küfrettiğini ve tartışma büyüdükten sonra olayın meydana geldiğini iddia etmişti.

Kaos GL’nin aktardığına göre; Mira’nın kardeşi 9 Mart 2021’de kardeşinden haber alamadığını belirterek Çamdibi Polis Merkezi Amirliği’ne başvurmuştu.

Kardeşi ile bir süredir görüşmediğini, ama arada sırada haberleştiklerini, bir haftadır kendisinden haber alamayınca ve arkadaşları da kendisini arayınca evine gittiğini söyledi.

Evi dağılmış, ışıklar açık bir şekilde buldu. Mira’nın arabası da ortalıkta yoktu.

Emniyet soruşturmaya başladı ancak Mira’nın nerede olduğunu bulan polisler olmadı.

Kardeşi ve eşi, Mira’yı yaşadığı evde bulamayınca 12 Mart’ta yine Mira’ya ait bir üst kata baktı.

Sigorta indirilmiş, balkon kapısı açık bırakılmıştı. Mira’nın cansız bedenini bazanın içinde buldular.

Polis soruşturması sonucu Serdar Gülsoy, Turgay Türker, Murat İnceçelik isimli erkekler ve L.Y. isimli kadın şüpheli olarak tespit edildi.

Şüpheliler 14 Mart’ta gözaltına alındı. Gülsoy, Türker ve İnceçelik tutuklandı ve haklarında dava açıldı. L.Y. hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Zanlı ve şüpheliler, kadını katlettikten sonra Mira’nın cüzdanında bulunan parasını, ziynet eşyalarını, telefonunu ve arabasını çaldıklarını da anlattı.

Gülsoy, cinayet açığa çıkmasın diye evdeki kamera kayıt cihazının kablolarını da söktü. Turgay, Gülsoy’un kıyafetlerini ve delilleri yakarak yok ederken Murat da kamerayı alarak yok etti.

Katil Gülsoy ve arkadaşları, kendi yaşadığı evde Mira’nın bedeni bulunabilir diye Mira’yı bir de üst kata çıkardılar ve bir bazanın içine sakladılar. Cinayetten sonra birkaç kez eve giderek delilleri yok ettiler. Mira’dan çaldıkları parayı bölüştüler, el koydukları banka kartıyla birçok kere para çektiler, cinayet aletini attılar, Mira’nın arabasıyla Adana’da Murat İnceçelik’in akrabasının düğününe gittiler. 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.