ManşetTürkiye

Okul müdürünün tacizini ortaya çıkaran 3 öğretmen 12 gündür gözaltında!

0

Elazığ Arıcak Çok Programlı Lise’de 4 kız öğrencinin okul müdürü Abdulselam Sert tarafından taciz tacize uğradıklarını anlattığı Eğitim Sen’li öğretmenler Sema Ergin, Filiz Demir ve Eyüp Aran soruşturma kapsamında 12 gündür gözaltında tutuluyor. Müdür ise ödüllendirilir gibi merkezi bir okula görevlendirildi.

2016 yılında Elazığ Arıcak Çok Programlı Lise’de 4 kız öğrenci okul müdürü Abdulselam Sert tarafından taciz edildiklerini Eğitim Sen üyesi olan rehber öğretmenine anlatması üzerine soruşturma başlatıldı. Başta rehber öğretmeni olmak üzere konu hakkında öğrencilerden gelen şikâyeti dinleyen öğretmenler tacizin üstünün örtülmesine izin vermedi.

Öğretmenlere gözaltı

Soruşturma devam ederken okul müdürü Eğitim Sen’li öğretmenlere dönük sistematik baskıya ve tehditlere devam etti. Tehdit ve baskıların önüne geçmeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürünü açığa almak yerine adeta ödüllendirir gibi merkezi bir okula görevlendirdi.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi, 17 Mart tarihinde öğretmenler; Sema Ergin, Filiz Demir ve Eyüp Aran bu soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Eğitim Sen’den dün yapılan açıklamada, “11 gündür gözaltında olan üyelerimiz hala savcılığa çıkarılmayarak tacizi açığa çıkardıkları için hukuksuz ve uzun gözaltı ile cezalandırılmaktadır. Buradan soruyoruz tacizi açığa çıkaran üyelerimiz gözaltına alınırken öğrencileri taciz eden okul müdürü hakkında neden hiçbir işlem yapılmıyor?” diye soruldu.

“AKP’nin cinsiyetçi politikalarından bağımsız değil”

Eğitim Sen’in açıklamasında 2016 yılında 368 kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

“AKP hükümetinin başta Pozantı, Ensar Vakfı, İzmir, Gerger olmak üzere ülkede yaşanan cinsel istismarın üzerini örtmeye yönelik açıklamaları, cinsel istismar ve cinsel saldırıların artmasına yol açarken, kadına ve çocuğa yönelik taciz, tecavüz ve katliamlar AKP’nin cinsiyetçi politikalarından bağımsız değil. 2016 yılında;

368 kız çocuğu cinsel istismara uğradı.

Cinsel istismara uğrayan kız çocuklarının % 3’ü engelliydi.

Cinsel istismarların % 59’u okullarda yaşandı.

Çocukların okullarda, yurtlarda ve eğitim kurumlarında taciz ve cinsel istismara maruz kalmasının tesadüf olmadığını bir kez daha tescillemiş oldu Arıcak’ta yaşananlar. Milli Eğitim Bakanlığı AKP’nin cinsiyetçi politikalarını istikrarla hayata geçirirken eğitim kurumlarını taciz ve istismarın yaygınlaştığı yerler haline getirdi. Öyle ki tacizciler serbest, tacizi açığa çıkaran öğretmenler gözaltında.

Buradan başta AKP Hükümeti olmak üzere Mili Eğitim Bakanlığı’na hatırlatmak isteriz ki, Türkiye’nin imzaladığı Çocuk Hakları sözleşmesinin 19’uncu maddesine göre ‘’çocuğun yetiştirilmesinden sorumlu olanlar, bu haklarını çocuklara zarar verecek şekilde kullanamazlar. Devlet çocuğu anne-babanın ya da çocuğun bakımından sorumlu başka kişilerin her türlü kötü muamelesinden korumak, çocuğun istismarını önlemek ve bu tür davranışlara maruz kalan çocukların tedavisini amaçlayan sosyal programlar hazırlamakla yükümlüdür.’’ Üstünü kapattığınız, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ dediğiniz her istismar ve taciz ile bu suça ortak oluyorsunuz.

“Üyelerimiz derhal serbest bırakılsın”

“Buradan bir kez daha ifade etmek isteriz ki biz Eğitim Sen olarak; cinsel istismar, taciz ve tecavüze hiçbir zaman seyirci kalmadık, kalmayacağız. Tacizi meşrulaştırarak toplumu çürüten politikalarınız ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Baskı, gözaltı ve tutuklama ile bizleri yıldırıp tacizi ve cinsel istismarı meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Çünkü bizler erkek egemen sistemin ikiyüzlü ahlak anlayışı ile değil laik, bilimsel, anadilinde eğitimi savunan ve ahlakı vicdanı ile tarttan eğitimcileriz. Dün olduğu gibi bugün de taciz, tecavüz ve cinsel istismar karşısında susmadık, susmayacağız.

Gözaltına alınan üyelerimiz derhal serbest bırakılsın.

Tacizi açığa çıkaranlar değil tacizciler cezalandırılsın.”

(İleri Haber)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.