ManşetTürkiye

Elazığ’da göçük altında kalan madenciler kurtarıldı

0
Elazığ
Fotoğraf: DHA

Elazığ‘ın Palu ilçesinde bulunan Kayaönü köyünde, bir özel şirketin işlettiği maden ocağında sabah saatlerinde yaşanan göçüğün ardından, mahsur kalan tüm işçilerin kurtarıldığı öğrenildi.

Kazada dört işçinin enkaz altında mahsur kaldığı bildirilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, olaya ilişkin bir açıklama yaparak, mahsur kalan tüm işçilerin güvenli bir şekilde kurtarıldığını söyledi.

 

Bakanlık, kurtarma operasyonu detaylarını paylaşarak, bir işçinin kendi çabalarıyla enkazdan çıktığını, diğer üç işçinin ise kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda kurtarıldığını açıkladı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, sabah 10.00 sularında Palu’nun Kayaönü köyü yakınlarında bulunan bir krom madeni ocağında göçük meydana geldiğine dair haber aldıklarını, kurtarma ekiplerinin hemen harekete geçtiğini belirtti.

Vali, kurtarma çalışmalarının başında bir işçinin enkazdan çıkarıldığını, ancak üç işçinin daha göçük altında olduğunu ifade etti.

Elazığ Valiliği, kurtarma ekiplerinin çabaları sonucunda üç işçinin daha kurtarıldığını duyurdu ve bir işçinin daha kurtarılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Daha sonra yapılan bir açıklamayla, tüm işçilerin güvenli bir şekilde kurtarıldığı müjdesi verildi.

Olayla ilgili olarak Elazığ Valiliği tarafından hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.