Spor

Okçular da Londra 2012 biletini aldı

0

Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı 2012 Paralimpik Oyunlar için İngiltere vizesini garantiledi.

Okçuluk Milli Takımı 2012 Paralimpik Oyunlar kota yarışları için İngiltere’de düzenlenen Uluslararsı Turnuva’da 4 kota daha aldı.

Bedensel Engelliler Okçuluk branşında 2012 İngiltere Paralimpik Oyunları için toplamda 10 kota alan Milliler artık hazırlıklarını bu yönde başlatıyor.

3-10.Eylül.2011 tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenen Uluslararası Turnuvada 4 sporcu daha 2012 için vizeyi garantiledi. TS Olimpik Yayda Özgür Özen, TS Makaralı Yayda Erdoğan Aygan ve Doğan Hancı, Ayakta Makaralı Yayda Gülbin Su İngiltere Paralimpik Oyunlar için kota aldılar.

Aynı Turnuvada dünya sıralaması yarışları da gerçekleştirildi. Dünya Sıralama Yarışında Doğan Hancı 2., Özgür Özen 3. elde etme başarısını gösterdiler. Yapılan kota yarışlarında Gülbin Su ve Özgür Özen 3. lük elde ettiler.

Okçuluk Milli Takım Teknik Direktörü Nejat Üstün elde ettikleri başarıdan çok memnun olduklarını ve Paralimpik Oyunlardan dereceyle dönmek istediklerini dile getirdi.

 

2008 yılında Pekinde düzenlenen Paralimpik Oyunlarında Gizem Girişmen okçuluk dalında altın madalyayı kazanarak Türkiye’ye bu alanda bir ilk yaşatmıştı.

 

 

(tbesf.org.tr) – (Yeşil Gazete)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.