ManşetTürkiye

Öğrencilere hakaret eden Aköz’e üniversitede protesto

0

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Sanayi İşbirliği Topluluğu tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz üniversitede gerginlik yarattı.

Ücretsiz eğitim isteyen öğrencilere “bedavacı ve asalak” diyen Aköz, bir grup üniversiteli öğrencinin yumurtalı protestosuna hedef oldu.

“Sosyalleşen Medya ve Demokrasi” konulu panel güvenlik endişesiyle son anda Alsancak’daki Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü konferans salonuna alındı. Ancak buraya da gelen üniversite öğrencileri bina girişinde Aköz’e “Üniversiteden defol” diye bağırıp yumurta attı. Şemsiyeli korumaların da yardımıyla yumurtalar Aköz’e isabet etmedi. Bu arada Aköz’ün katıldığı panelin yapıldığı binanın kapılarında eylemci öğrencilerin girmemesi önlem alındı.

Yaklaşık 100 öğrenci “Üniversiteler bizimdir” diye slogan atarak bina içine girip salon kapısını zorladı. Kapıyı açmaya çalışan protestocu öğrenciler ile Üniversitenin özel güvenliği arasında tartışma yaşandı. Tartışma kavgaya dönüşmesiyle çevik kuvvet polisleri de özel güvenlikçilere katıldı.Panel, kapıda çevik kuvvetin barikatı ile yapılabildi.

Öğrenciler de rektörlük binasının önünde bir açıklamada bulundu. Açıklamada, öğrenciler Aköz’ün kendilerini konuşmalarında “bedavacı ve asalak” olmakla suçladığını öne sürerek, “AKP kendi giremediği Üniversiteye temsilcilerini gönderiyor” dedi.

Konuşmasını tamamlayan Aköz’ün daha sonra binanın arka kapısından terkettiğini öğrenen protestocular dağıldı.

(Dha-Ntv-Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.