EğitimManşet

Öğrenci affına onay

0

Terör suçlarından hüküm giyenler hariç herkes aftan yararlanabilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Torba Tasarı’da yer alan öğrencilere af getiren düzenleme kabul edildi.

Söz konusu maddede düzenlemenin 12 Eylül 1980 tarihinden itibaren ilişiği kesilenleri kapsamasını öngören ibaresi maddeden çıkartıldı. Böylece öğrenci affında herhangi bir tarih sınırlaması getirilmedi. Tasarı üzerindeki görüşmeler sırasında verilen önergenin kabul edilmesiyle terör suçlarından hüküm giyenler kapsam dışında bırakıldı. Böylece terör suçluları af kapsamı dışında kaldı.

Madde ne getiriyor

Komisyonda kabul edilen af düzenlemesine göre; yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda, intibak, ön lisans, lisans tamamlama ve lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 5 ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurarak, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine yeniden başlayabilecek.

Gözler Genel Kurul’da

Öğrenciye af düzenlemesinin hayata geçebilmesi için TBMM Genel Kurulu’nda da kabul edilmesi gerekiyor. Ancak söz konusu düzenlemenin yer aldığı Torba Tasarı’sının en erken ocak ayının sonunda Genel Kurul’un gündemine gelmesi bekleniyor. (Ajanslar)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.