GündemManşetTürkiye

Oğlunu Çorlu tren katliamında kaybeden Mısra Öz, ‘heyete hakaret’ten hakim karşısında

0

Çorlu’da tren katliamında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, mahkeme heyetine yönelik sözleri nedeniyle hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla açılan davada savunma yaptı.

Çorlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava öncesinde Çorlu Adliyesi önünde bir araya gelen kayıp yakınları Öz’e destek verdi. Mısra Öz, burada yaptığı açıklamada “Ne yazık ki, sosyal medyada atmış olduğum isyan ve öfke tweetleri beni buraya getirdi. İki yılda gerçek sorumlular için hiçbir şey yapamayan adalet, tweeti attığım süre zarfı üzerinden 24 saat bile geçmeden savcının önüne dosyamı koyup beni buralara kadar getirebildi” dedi.

İlk günden beri gerçek sorumluların yargılanmasını istediklerini söyleyen Öz şöyle konuştu:

“25 kişi benim yüzümden ölmedi. 25 kişi, bizim karşımıza getirilen dört kişi yüzünden de ölmedi. Ama hala 25 kişinin ölümünden sorumlu olanlara doğru düzgün bir soruşturma bile yapılmadı. Adaletin karşısına çıkartılmadı, karşımıza kimse getirilmedi.

Üzülerek söylüyorum ki burada olmak beni öfkelendiriyor. Bu kadar ciddi ve önemli bir olayda ciddiyetsizlikle karşılaştığım için öfkeliyim. Bunun dışında utanç duymuyorum. Çünkü ben 9 yaşındaki evladım için adaleti arıyorum. Başkalarının canı yanmasın diye adaleti arıyorum. Benim burada olmam benim adıma değil ama beni buraya getirenler adına utanç verici bir tablodur. Türkiye’deki adalet sisteminin en büyük utancıdır. Adalet arayan anneleri, adalet arayan babaları adalet saraylarında sanık alarak getirmek… Bir gün adaletin tecelli edeceğini umuyorum.”

Bugünkü duruşmada hakim, savcının davanın duruşma tutanaklarını talep etmesi sebebiyle davayı 21 Şubat 2021’e bıraktı. Mısra Öz mahkeme heyetine sosyal medya hesabından “Üç maymunu oynamayı tercih eden bir heyet” demişti.

Ne olmuştu?

Edirne’den İstanbul’a hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ Çorlu’da raydan çıkarak devrildi. Olayda yedisi çocuk 25 kişi hayatını kaybetti, 328 kişi de yaralandı.

Kazaya ilişkin Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, kazanın meydana gelmesinde kusurlu olduğu iddia edilen Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım ve Onarım Şefi olan Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile kaza öncesindeki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan hapis cezası istendi.

Faciada hayatlarını kaybedenlerin yakınları ise asıl sorumlular hakkında dava açıklamadığını belirterek adalet mücadelesi başlattı.

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.