ManşetTürkiye

ODTÜ Rektörlüğü’nden, ‘panel ve toplantı yasağı’ duyurusu

0

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde yerel seçimler öncesinde, yasaklar dönemi başladı. Dün 19 Aralık cezaevi katliamları, Sarı Yelekliler ve krizle ilgili üç  ayrı etkinliğin engellenmek istenmesi ve kampüse polis yığınağı yapılmasının ardından ODTÜ Rektörlüğü ODTÜ mensuplarına elektronik posta göndererek yeni dönem kriterlerini duyurdu.

Üniversite dışından siyasi parti, topluluk, kurum ve kuruluşlar ile üniversite bünyesinde resmi topluluk olmayan gruplar tarafından yapılmak istenen panel ve/veya toplantılara izin verilmeyeceğini bildiren Rektörlük, bunun gerekçesi olarak da eğitim ve araştırma ortamına zarar vermemeyi gösterdi.

ODTÜ Rektörlüğünün gönderdiği elektronik posta şöyle:

Değerli Mensuplarımız,

Ülkemizin içinde bulunduğu seçim süreci boyunca Üniversitemiz dışından siyasi parti, topluluk, kurum ve kuruluşlar ile Üniversitemiz bünyesinde resmi topluluk olmayan gruplar tarafından yapılmak istenen panel ve/veya toplantılara izin verilmeyecektir. Üniversitemiz resmi topluluklarından gelen toplantı taleplerinde ise mevcut uygulama devam edecektir.

Üniversitemizin eğitim ve araştırma ortamına zarar vermemek için mensup ve öğrencilerimizin bu konularda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz.

Saygılarımızla.

Rektörlük

.

(Mülkiye Haber)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.