ManşetKadın

Ocak’ta 23 kadın erkekler tarafından öldürüldü

0

Ocak’ta 23 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Basına yansıyan bilgilere göre; üç kadına tecavüz edildi. 57 kadına erkek şiddeti yönlendirilirken 24 kadın seks işçiliğine zorlandı.

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlerden oluşturduğu Erkek Şiddeti Çetelesi’ne göre; erkekler Ocak’ta en az 57 kadına şiddet uyguladı, en az üç çocuğu öldürdü, en az 27 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az sekiz kadını taciz etti, 24 kadını da seks işçiliğine zorladı.

Erkekler Ocak’ta 23 kadını öldürdü

Ocak’ta en az 34 kadının ölümü basına şüpheli olarak yansıdı. Erkekler, Ocak’ta en az 23 kadını öldürdü; geçen yıl bu sayı 22 idi. Kadınları öldürenlerden biri özel güvenlik görevlisiydi. Ayrıca erkekler, kadınların yanında bulunan bir erkeği de öldürdü. Erklerin 15 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler, iki kadını kıskandığı, bir kadını “namus” beş kadını da “barışmak istemediği”, “boşanmak istediği” için öldürdü. 17 kadını kocası, sevgilisi, eski kocası öldürdü. İki kadını oğlu, üç kadını akrabası öldürdü. Bir kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Çetele’ye göre; erkekler, 15 kadını ev içinde, sekiz kadını işyeri, sokak, hastane gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkekler, 10 kadını ateşli silahlarla, on kadını kesici aletle, iki kadını boğarak öldürdü. Erkeklerin bir kadını nasıl öldürdüğü bilgisi basına yansımadı.

Üç kadına tecavüz edildi

Basına yansıyan bilgilere göre erkekler, Ocak’ta en az üç kadına tecavüz etti. Geçen yıl aynı ay erkeklerin tecavüz ettiği kadın sayısı dokuz idi. Erkekler bir kadına sistematik olarak tecavüz etti.

En az sekiz kadın erkeklerin tacizine maruz kaldı

Erkekler en az sekiz kadını taciz etti. Bu sayı geçen yıl aynı ay dokuz idi. Bir kadını akademisyen, bir kadını siyasetçi, bir kadını belediye çalışanı taciz etti. En az beş kadını taciz eden erkeklerin yakınlık derecesi basına yansımadı.
Erkekler, iki kadını fotoğraf ve/veya video çekerek, bir kadını da karşısında mastürbasyon yaparak taciz etti. Erkekler, beş kadını sözlü ve fiziki olarak taciz etti. Erkekler bir kadını ev içinde taciz ederken, yedi kadını işyeri, sokak gibi ev dışı alanlarda taciz etti.

Erkekler 57 kadına şiddet uyguladı

Erkekler, Ocak’ta en az 57 kadına şiddet uyguladı. Geçen yıl da aynı ay bu sayı, 60 idi. Erkeklerin şiddet uyguladığı altı kadın “ağır” hasta olarak hastaneye kaldırıldı. Erkekler en az sekiz kadına “koruma kararını” ihlal ederek şiddet uyguladı. Erkeklerin şiddet uyguladığı kadınlardan biri Suriyeliydi, biri de Kırgızistanlıydı. Erkekler en az iki adına sistematik olarak işkence etti.

En az 45 kadına, nişanlısı, kocası, sevgilisi şiddet uyguladı. Bir kadına hırsız, iki kadına tedavi ettiği hasta, bir kadına abisi şiddet uyguladı. Sekiz kadına şiddet uygulayan erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, beş kadına “ayrılmak istediği, barışmak istemediği”, üç kadını da “kıskandığı” için şiddet uyguladı. Bir kadına da hırsızlık yapmak için şiddet uygulayan erkeklerin, en az 48 kadına şiddet uygulama “bahanesi” basına yansımadı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.