DünyaManşet

Obama’nın ABD Kongresi’nden talebi IŞİD’e karşı güç kullanma yetkisi

0

ABD Başkanı Barack Obama, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı güç kullanımı için Kongre’den yetki istedi ve “IŞİD kaybedecek” dedi.

27.obama işid

ABD’nin uzun süreli bir kara savaşının içine çekilmemesi gerektiğini belirten Obama, Kongre’den birlik içinde hareket etmesini istedi.

Amerika Birleşik Devletleri, diğer ülkelerle birlirkte geçen yıldan bu yana IŞİD hedeflerine karşı hava saldırıları düzenliyor. 2002’den bu yana ilk kez bir ABD Başkanı askeri güç kullanımı için Kongre’den yetki istiyor. Bu yetki en son Irak’ın işgalinden önce George W. Bush’a verilmişti.

Beyaz Saray’da Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel ile kameraların karşısına geçen Obama Kongre’ye sunduğu yetki taslağının IŞİD’i “zayıflatma ve yok etme” stretejilerini değiştirmediğini ve “sonu gelmez” bir savaş mesajı taşımadığını kaydetti.

Onaylanması halinde yetki taslağı, 2002’de Bush’a verilen yetkiyi geçersiz kılacak. Ancak 11 Eylül saldırılarından sonra El Kaide’ye karşı savaş için alınan 2001’deki yetki geçerliliğini koruyacak.

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.