ManşetTürkiye

“Nusaybin, Fırat Mahallesi’nden yazıyorum. Buradan sağ çıkamayacağımızı biliyorum.”

0
Nesime (Atlı), 17 Ağustos günü Eruh'un Girdara’ köyündeki çocuklarla birlikte

Sabah 08:00’de gelen sms, “Ben, Nesime. Size Nusaybin, Fırat Mahallesi’nden yazıyorum. Dün gece olanlardan sonra buradan sağ çıkamayacağımızı biliyorum. Lütfen, dışarıda birileri susmasın” yazıyor.

Hemen telefon ediyorum, telefonu kapalı. Sms ile yanıt yazıp durumunu ve neler olduğunu soruyorum.

Nesime (Atlı), 17 Ağustos günü Eruh'un Girdara’ köyündeki çocuklarla birlikte

Nesime (Atlı), 17 Ağustos günü Eruh’un Girdara köyündeki çocuklarla birlikte

Yanıt iki buçuk saat sonra gene sms ile, “Burada bodrum katında bir ailenin yanında kalıyoruz. Dün gece evlere özel timler baskın yaptı. Zorla evlere girip insanları darp ediyorlar. Onların evlerini ve damlarını karargah yapıyorlar. Burnumuzu bile dışarı çıkaramıyoruz” şeklinde geliyor.

Nesime’den bu yazdıklarını adını da anarak gazeteye aktarmak konusunda onay alıyorum ardına.

Nesime Atlı, Mezopotamya Ekoloji Hareketi’nden arkadaşım. Kendisi ile 16 – 19 Ağustos tarihlerinde DTK (Demokratik Toplum Kongresi) Ekoloji Meclisi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi’nin daveti ile gittiğim #ormanlarımızıyaktırmayacağız turu sırasında tanıştım.

Nesime (Atlı) ile 16 Ağustos günü Nusdaybin'in Bagok Dağın'da bulunan Dağiçi Süryani Köyü'nde köyün içine kadar gelen yangının yerlerini incelerken

Nesime (Atlı) ile 16 Ağustos günü Nusdaybin’in Bagok Dağın’da bulunan Dağiçi Süryani Köyü’nde köyün içine kadar gelen yangının yerlerini incelerken

3 bölgeye gitmişti o tur sırasında ekolojistler; Dersim, Amed ve Botan. Ben, Nesime’nin de aralarında olduğu ekip ile Botan bölgesini ziyaret etmiştim.

Nesime’den, Nusaybin’de yaşananlar ile ilgili bilgi geldikçe aktarmaya devam edeceğim.

Barış, hemen şimdi!

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.