EkonomiManşetTürkiye

Nureddin Nebati yeni Hazine ve Maliye Bakanı oldu

0

Sadece bir yıl sürdürdüğü görevinden “af talebi” kabul edilen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan‘ın yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati getirildi.

Atama kararı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla Resmi Gazete‘nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Atamanın Anayasanın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince yapıldığı kaydedildi.

Nebati’den ilk paylaşım

Atama kararının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Nebati, şunları söyledi:

Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl.

Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah.”

Erdoğan’ın açıklamalarını alkışlamamıştı

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, önceki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak‘ın yerine 10 Kasım 2020 tarihinde bakan olarak atanmıştı. Elvan yaklaşık 13 ay boyunca Bakanlık görevi yapmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 17 Kasım’daki grup toplantısında “Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız” açıklamasını toplantıya katılanlardan tarafından alkışlanırken, Erdoğan’ın bu sözlerini Lütfi Elvan alkışlamamıştı.

Bakan Yardımcısı görevinde olan Nureddin Nebati ise 25 Kasım’da Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda düşük faiz politikasına destek verdiğini kaydetmişti.

Nureddin Nebati kimdir?

1 Ocak 1964 Urfa doğumlu olan Nebati, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaptı.

Nureddin Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü‘nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında da Doktor ünvanını aldı.

Bakan Nebati, AK Parti 4’üncü Olağan Kongresi’nde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak da 2014-2015 yıllarında AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Bakan Nebati, 24’üncü dönem İstanbul, 25’inci dönem Urfa Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı.

Nebati’nin ekonomi eğitimi bulunmuyor.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.