EnerjiManşet

Nükleersiz Türkiye için kürekle Karadeniz !

0
Hüseyin Ürkmez, Nükleersiz bir Türkiye için bu kayıkla 2 ayda Hopa'dan İstanbul'a kürek çekecek

Yeşil Gazete’de iki aylık Nükleersiz Türkiye İçin Kürekle Karadeniz yazı dizisi başlıyor ;

1996 yılından günümüze nükleer karşıtları ülkemizde nükleer santral kurulmasına engel olmak için neler yapmadı ki? Halk hareketleri mi dersiniz, balıkçı eylemleri mi, şehirlerarası yürüyüşler  mi ,bisikletli eylemler mi, Fukushima ve Çernobil kazalarının yıldönümü anmaları mı?  Hepsi yaşadığımız dünyada soluduğumuz havanın, üzerimize yağan yağmurun , meyvelerinden beslendiğimiz toprağın temiz kalması ,zehir saçmaması içindi…Şimdi  bir kez daha yaşam hakkımız üzerinde karar verici rol oynayanlara, ÇED kararlarını hiçe sayarak kamuoyunun talebini dikkate almayanlara sesimizi duyurmak,  gerçekleştirilmiş tüm  nükleer karşıtı eylemlere bir katkı sunmak adına  yepyeni ve farklı bir projeyle yola çıkıyor ve  yüksek sesle tüm Türkiye’nin duyacağı şekilde haykırıyoruz:

Nükleer Santral İstemiyoruz!

Hüseyin Ürkmez  boşa kürek çekmeyecek , nükleere dikkat çekecek!

Hüseyin Ürkmez, Nükleersiz bir Türkiye için bu kayıkla 2 ayda Hopa'dan İstanbul'a kürek çekecek

Hüseyin Ürkmez, Nükleersiz bir Türkiye için bu kayıkla 2 ayda Hopa’dan İstanbul’a kürek çekecek

 

1999 yılından günümüze kadar yurt içi ve dışında uzun süreli projelere imza atmış olan Hüseyin Ürkmez , Nükleersiz.org , Yeşil Düşünce ve Fonlabeni.com üzerinden sağlanacak kamuoyu desteğiyle Hopa’dan İstanbul’a kadar 1500 Km uzunluğundaki Karadeniz’i motorsuz ve yelkensiz olarak kürekle geçecek.

Ülkemizin hatta dünyamızın geleceğini etkileyecek nükleer santrallere  karşı duruşumuzun sembolü olarak 3 Ağustos Pazar günü  Kazım Koyuncu’nun memleketi Hopa’da  basın açıklamasıyla başlayacak bu projenin amacı, Karadeniz halkının nükleer santrallerin olası tehlikeleri hakkındaki  farkındalığını arttırmak. Proje,  Eylül ayının sonunda İstanbul-Ortaköy’de yine basın açıklamasıyla nihayetlenecek.

Kürekle Karadeniz Turu Her Gün Yeşil Gazete’de

İki ay sürecek proje için Karadeniz’in en sakin dönemi olan Ağustos-Eylül ayları seçildi.  Hüseyin Ürkmez  1 Ağustos’ta yola çıkarak kayığını İstanbul’ dan karayoluyla Hopa’ya getirecek ancak , 10 Ağustostaki Cumhurbaşkanlığı  seçimi  için İstanbul’a dönerek duyarlı bir vatandaş olarak oyunu kullandıktan sonra  projeye devam edebilecek. Pınar Demircan‘ın tüm serüveni gün gün gazetemiz üzerinden paylaşacağı “Nükleersiz Türkiye için Kürekle Karadeniz” turunun ulaşım ve konaklama masrafları için desteğinizi bekliyoruz

Projenin ulaşım  ve konaklama masraflarına  destek vermek isteyenler  2500 TL’lik bütçenin tamamlanmasına fonlabeni.com/nukleersiz-turkiye-icin-kurekle-karadeniz  üzerinden katkıda bulunabilirler.

Haydi, Nükleersiz bir Türkiye için Kürekle Karadeniz’e sen de  destek ol !

Hüseyin Ürkmez kimdir? 2002’de 35 günlük Antalya -Antakya,  2004’te   10 günlük İstanbul-Gelibolu , 2010’da  30 günlük  İstanbul-Selanik  , 2012’de  120 günlük  İstanbul- Gökçeada –Atina- Arnavutluk – Karadağ -Hırvatistan -Slovenia -Italya (Venedik/Padova)  , son olarak da 2013’te  45 günlük Venedik-Bari /İtalya kürek turlarını  gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda  ülkelerarası bisiklet sürüşleri  gerçekleştirmiş bir bisiklet aktivisti olan Hüseyin Ürkmez’in fotograf ve yazıları  halen Atlas Dergisi’nde yayınlanmaktadır . İstanbul Moda’da denizcilik ve kürek dersleri veren Hüseyin Ürkmez aynı zamanda Denizde Arama Kurtarma(DAKSAR) aktif  üyesidir.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.