Nükleer tüm yönleriyle tartışılacak

İstanbul Bilgi Üniversitesi Deniz Hukuku Araştırma Merkezi ve Greenpeace Akdeniz tarafından düzenlenen “Hukuki, Siyasi, Ekolojik Yönleriyle Nükleer Enerji: Türkiye’nin Enerji Güvenliği Açısından Alternatif Olabilir mi?” konferans ile nükleer enerjinin geleceği uzmanlar tarafından tartışılacak.

Istanbul Nukleer Konferans afis

25 Haziran günü 13.30-18.30 arası İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonunda düzenlenecek konferansta özellikle geçen yıl Ekim ayında Akkuyu NGS Çed Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu sürecine, Greenpeace tarafından dile getirilen, Nükleer Santral İşletenin Hukuki Sorumluluğu ve Nükleer Atıkların Deniz Yoluyla Taşınması konuları başta olmak üzere, nükleer enerjiye ilişkin konular hukuki, siyasi ve ekolojik yönleri ile tartışılacak.

Üç bölümden oluşan konferansın ikinci bölümünde, Fransa antinükleer hareketi Sortir du Nucleair‘ın içinde uzun yıllardır yer alan Andre Lariviere ve Almanya’dan Dr. Cornelia Ziehm ile farklı ülke deneyimleri tartışılacak.  .

Konferansın sonunda ise davetlilerin ve konuşmacıların birlikte konuşabileceği bir forum olacak.

Etkinlik ile detaylı bilgi için Ece Özden ve Natali Arslan ile iletişime geçebilirsiniz.

Ece Özden

[email protected] / 0212 311 73 41

Natali Arslan

[email protected] / 0536 255 14 14

 

Hukuki, Siyasi ve Ekolojik Yönleriyle Nükleer Enerji:

Türkiye’nin Enerji Güvenliği Açısından Alternatif Olabilir mi?

 

Tarih: 25 Haziran 2014 Saat: 13.30-18.30

Yer: Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu

13.30-13.50 Prof. Dr. Turgut Tarhanlı (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

Açılış Konuşması

 Moderatör: Prof. Dr. Turgut Tarhanlı

13.50- 15.10 Panel 1

Sinan Ülgen (EDAM – Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı)

“Türkiye Açısından Güvenlik ve Stratejik Yönleriyle Nükleer Enerji”

Yrd. Doç. Dr. Başak Başoğlu (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

“Nükleer Santral İşletenin Hukuki Sorumluluğu”

Av. Arif Ali Cangı

“Nükleer Santrallerin Çevresel Etkilerine Dair Hukuki Değerlendirme ve Atık Yönetimi”

 

Yrd. Doç. Dr. Dolunay Özbek (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

“Atıkların Deniz Yoluyla Taşınması”

 

15.10-15.50 Soru Cevap

15.50-16.10 Kahve Arası

16.10-17.10 Panel 2

Nükleer Enerjide Ülke Deneyimleri: Fransa, Almanya, Japonya

Andre Lariviere, Sortir du nucleaire

Dr. Cornelia Ziehm

 

17.10-18.30 Soru – Cevap ve Forum

 

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’dan Van’a kadar kıyılara eşit ve ücretsiz erişim için eşzamanlı eylemler yapıldı

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla, Adalar'dan Van'a kadar ülkenin dört bir noktasında bir araya gelen yurttaşlar, kıyılara ücretsiz ve eşit erişim hakkını, kıyıların korunması gerektiğini dile getirerek hükümete 'Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula' diye seslendi.

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR