NTV Ruşen Çakır’ın programını da sonlandırdı

NTV’de Can Dündar ve Banu Güven’in programlarının “erken tatil”e girdiği söylenerek sonlandırılmasının ardından, Ruşen Çakır’ın, Mirgün Cabas’la başlattığı ve 2008 Nisan’dan bu yana süregelen Yazı İşleri programı da yayından kaldırıldı. Çakır, NTV’nin yeni yayın döneminde hiçbir siyasi içerikli program yayınlamayacağını söyledi.

Bir haber kanalının siyasi içerikli program içermeyen bir formatta yayın yapmasının isabetli bir karar olmadığını belirten Çakır, “Yazı İşleri programının son iki yıldır NTV’de ve Türkiye medyası içinde önemli bir yeri vardı. Başarılıydı ve izleniyordu. Ancak, yönetimin kararı bu yönde oldu; nedenlerini, kararı verenlere sormalısınız. Ama ben, yönetimin bu kararını kendi adıma doğru bulmadığımı söylemek zorundayım. Elbette en iyi takdiri izleyici verecektir” dedi.

Çakır, NTV’nin siyaset danışmanı olarak kalmaya devam edecek. Bu konuda “Başladığımız yere geri döndük” yorumu yapan Çakır, “Yazı İşleri’nden önceki görevim de buydu. Yeni formatta siyasi programlar olmayacağı için, siyaset danışmanı olmanın canlı yayınlarda haber merkezine bağlanıp spikerle konuşmak gibi bir tanımı olacak” şeklinde konuştu. (Bianet)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR