ManşetTürkiye

Nihat Doğan The Guardian’da

0

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian, Türkiye basınında Suriye krizi hakkında konuşulanları derlediği bir haberde, Nihat Doğan ve Erol Köse’nin görüşlerine yer verdi.

Constanze Letsch imzalı yazıda Türkiye’de gazetelerin, köşe yazarlarının ve sosyal medyanın, Suriye ile yaşanan krize verdikleri tepkilerden bir seçki sunuldu.

Yazıda Türkiye basınından; Milliyet’ten Fikret Bila, Zaman’dan Mümtaz’er Türköne ve Radikal’den Özgür Mumcu’nun görüşlerine yer verilirken sosyal medyayı ise Nihat Doğan ve Erol Köse temsil etti.

Nihat Doğan, Türkiye halkını savaşa çağırıyor

The Guardian, basından aktardığı görüşlerden sonra, “Bu arada sosyal medya sitelerinde savaşa çağıran görüşler de yer alıyor” diyerek sözü, ‘pop şarkıcısı’ olarak tanıttığı Nihat Doğan’a bıraktı: “Suriye kendi içinde çatışırken Türkiye, bu fırsatı kaçırmamalı ve Suriye’yi işgal etmeli. Yoksa Yeni Osmanlıcılık çöker.”

Gazete, Nihat Doğan’ın ‘meslektaşı’ olarak sunduğu Erol Köse’den ise şu tweeti aktardı: “Askerlerimizin başına çuval geçirdiklerinde sessiz kaldık, İsrail, gemimize saldırdığında sessiz kaldık, savaş karşıtları söylesin; uçağımız düşürüldüğünde de mi sessiz kalmalıyız?”

Nihat Doğan’dan The Guardian’a cevap

Yazının yayınlanmasının ardınan Nihat Doğan, Twitter’dan şu yorumu yaptı: Biz Guardiana kapak olalım millet gitsin kumda oynasın.. Haha…. O değil de çok kırıldım Guardian’a, pop singer demişler olmadı :)))

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.