YerelManşet

Niğde’de 5.1 şiddetinde deprem: Köydekiler geceyi dışarıda geçirdi

0
nigde-deprem
Fotoğraf: AA

Niğde‘nin Bor ilçesi Obruk köyü merkezinde pazar gecesi saat 22.08’de 5.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde birçok evin duvarında çatlaklar oluştu, bazı evlerin duvarlarında kısmen göçük yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre deprem yerin 6.97 km derinliğinde gerçekleşti.

Geceyi dışarıda geçirdiler

Deprem, Adana ve Aksaray‘da da hissedildi. Depremin ardından yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle köylüler geceyi geceyi AFAD‘ın kurduğu çadırlarda, arabalarda ve evlerinin önünde geçirdi.

AFAD’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” ifadesine yer verildi.

Fotoğraf: AA

Artçı depremler devam etti

Artçı depremler gece boyunca devam etti.

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 06.37’de merkez üssü Niğde’nin Bor ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. Artçı depremin 7,03 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Niğde Valisi: Yıkılan binamız yok

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AKP Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran ve ilgili kurum müdürleriyle depremin meydana geldiği Obruk köyünde incelemelerde bulundu, vatandaşlarla görüştü.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şimşek, depremin merkez üssü olan Obruk köyünde vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi. Depremde can kaybının olmadığını belirten Vali Şimşek, şunları aktardı:

Bazı evlerde çatlak şeklinde hasarlar var. Yıkılan binamız yok. Vatandaşlarımızda biraz panik var ama inşallah devletimizin bütün imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olacağız. Şu anda çadırlarımız gelmek üzere, yine Adana’dan ikmal ekibimiz yola çıktı. İnşallah hep birlikte bu yaramızı da saracağız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

‘Duvarlardan üzerimize sıva dökülmeye başladı’

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre  ilçeye bağlı Obruk köyünde yaşayan Ramazan Altunkaya, evde otururken deprem olduğunu ve sarsıntının 7-8 saniye sürdüğünü söyledi.

Bir anda sallanmaya başladıklarını ve elektriklerin kesildiğini anlatan Altunkaya, “Duvarlardan, kolondan bir anda üzerimize sıva dökülmeye başladı. İçeriden zor kaçtık. Köyde sadece evlerde hasar var” dedi.

Köylülerden İbrahim Altunkaya da depremin kısa sürdüğünü ve hemen dışarıya çıktıklarını belirterek, “Duvarlar çatladı. Köyde birkaç evde hasar olduğunu söylediler. Köye jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Şükürler olsun can kaybı yok” diye konuştu.

Emine Altunkaya ise deprem anında çok korktuğunu dile getirerek, evin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu ifade etti. ‘

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.