Neyse ki bir tek Yeşil değiller

İngiltere’de bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kendisine yöneltilen soruya, “muhafazakarız, liberaliz, sosyalistiz” yanıtını verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İngiltere’deki koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti’nin yıllık kongresinde düzenlenen Türkiye oturumunda konuştu.

Türkiye ekonomisi hakkında; büyük cari açığı sorun olarak gösteren Şimşek, AB üyeliği konusunda da”Türkiye AB için yük olmayacaktır, bir değer olacaktır…” dedi.

Oturuma katılanların sorularını da yanıtlayan Şimşek, ”İngiltere’de partilere bakıldığında, sizce AK Parti hangi partiye daha yakın?” sorusuna, ”Aile değerleri gibi konularda muhafazakarız, ekonomi, küresel ilişkilere baktığınızda oldukça liberaliz. Gelir dağılımı, yoksulluk gibi konularda ise oldukça sosyalistiz” yanıtını verdi. (Ntvmsnbc)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR