DünyaKentManşet

New York’ta sokaklar boş kaldı, ilk kez 58 gündür yaya ölümü yaşanmadı

0
Fotoğraf: Carlo Allegri/Reuters

Yeni tip koronavirüs önlemleri ve hızlı artan vakalar sebebiyle zor günler yaşayan New York eyaleti yeni bir rekora imza attı. Buna göre son 58 gündür herhangi bir yaya ölümü yaşanmadı.

ABC’de yer alan habere göre New York Ulaştırma Bakanlığı’ndan Polly Trottenberg, şehirde bir yayaya ölümcül bir şekilde vurulmayalı veya öldürülmeyeli art arda 58 gün geçtiğini söyledi. Bu, 1983’te yaya ölümlerinin izlenmeye başlanmasından itibaren kaydedilmiş en yüksek rekor.

Sokaklar boşaldı

Eyalette şu ana kadar tespit edilen koronavirüs vaka sayısı 350 bin 848 oldu. 27 bin 290 kişi ise virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Eyalette zorunlu olmayan tüm işletmelerin kapatıldığı, tüm hükümet ve özel sektör çalışanlarına evden çalışma zorunluluğu getirildiği 22 Mart’tan bu yana 51 gün geçti. Sonuç olarak, sokaklar büyük ölçüde boşaldı, trafik ise daha önce görülmemiş seviyelere indi.

‘Sürücü ihlalleri de arttı’

Öte yandan, Trottenberg, New York Şehri Ulaştırma Bakanlığı‘nın, bölgedeki pandemi başlamadan önceki olağan sayılara kıyasla sürücü ihlallerinin iki katına çıktığını belirtti.

Halkı sokaklarda daha az araba olsa bile uyanık kalmaya çağıran yetkili, “Ne yazık ki bazı sürücüler boş sokaklarımızı dikkatsizce hız yapmak için kullanıyor” dedi.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.