KadınManşet

Nevin Yıldırım’ın avukatlarından Eyüboğlu: Sanık kadın da olsa, bu bir erkek şiddeti davası

0

Tecavüzcüsünü öldürdüğü için müebbet hapse çarptırılan Nevin Yıldırım’ın Yargıtay duruşması bugün (14 Eylül) görülüyor. Avukat Meriç Eyüboğlu “Sanık kadın da olsa, bu bir erkek şiddeti davası. Biz ölümü savunmuyoruz. Ama Nevin’in sesini duyuyoruz” diyor.

Bianet’den Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre 14 Eylül (bugün) saat 10.00’da Yargıtay’da Nevin Yıldırım’ın temyiz duruşması görülecek. Feminist avukatlar Ankara’da olacak.

Yıldırım’ın avukatlarından Meriç Eyüboğlu “Sanık kadın da olsa, bu bir erkek şiddeti davası. Yasemin Çakal’da, Çilem Doğan’da da olduğu gibi. Bu kadınları ortaklaştıran nokta da bu: Çaresiz kaldıkları için, bu ikiyüzlü toplumun, devletin herhangi bir mekanizması Nevin gibi kadınların derdine derman olmadığı için, başka çözüm bulamadığı için öldürmek zorunda kalmışlar” diyor ve ekliyor:

“Biz ölümü savunmuyoruz. ‘Nevin’in baltasıyız’ demiyoruz, ‘Kadınlar hayatlarına sahip çıkıyor’ diyoruz. Ama bu kadınlar için başka çare olmadığını anlıyoruz. Nevin’in sesini duyuyoruz. Bu nedenle Nevin’in sesi olmak önemli.”

Nevin Yıldırım davasının Çatlak Zemin’de yer alan kronolojisini buradan takip edebilirsiniz.

 

(Bianet, Çatlak Zemin)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.