ManşetMedya-İnternet

Netflix’in abone sayısı ilk kez azaldı: Hesap paylaşımına sınırlama gündemde

0

Dijital yayın platformu Netflix‘in abone sayısı, 10 yılı aşkın bir zamandır ilk kez azaldı. Şirket, yaptığı açıklamada 2022’nin ilk çeyreğinde 200 bin abone kaybetti.

Firmanın yılın ilk üç ayındaki geliri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,8 artarak 7,8 milyar doları aştı. Kârı ise yüzde 6’dan fazla düşüşle yaklaşık 1,6 milyar dolar azaldı. Yatırımcılara yapılan açıklamada, ikinci çeyrek itibarıyla iki milyon abonenin daha ayrılmasının beklendiği belirtildi.

Netflix’in hala dünya genelinde 220 milyon abonesi bulunuyor.

Netflix, Ukrayna‘yı işgali sebebiyle Rusya‘dan çekilmiş; pek çok ülkede de abonelik ücretlerini yükseltmişti. Rusya’dan çekilme kararının 700 bin aboneye mal olduğu belirtildi.

ABD ve Kanada’da da 600 bin abonenin fiyat artışlarıyla birlikte aboneliklerini durdurduğunu söyleyen Netflix, bunun beklendiğini ve fiyatlardaki artışın abone kaybına rağmen firmaya daha fazla para kazandıracağını söyledi.

Şifre paylaşımı engellenebilir

Şirket daha büyük kayıpların olabileceğini de belirtirken kullanıcılar arasında hesap paylaşımının da önüne geçmeyi hedefliyor.

Netflix CEO’su Reed Hastings şifre paylaşımı uygulamalarını alışılması gereken bir şey olarak nitelendirmiş, hesap paylaşımının Netflix’in daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlayarak büyümesini hızlandırdığını söylemişti.

BBC‘nin haberine göre, Hastings salı günü yaptığı açıklamada ise şifre paylaşımının bazı ülkelerde yeni abone kazanmayı zorlaştırdığını, artık bunun üzerine daha sıkı çalıştıklarını ifade etti.

Firma, Latin Amerika‘da şifre paylaşımını engellemek için denediği ek ücret uygulamasının diğer ülkelerde de getirilebileceğini söyledi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.