Netflix ve Amazon Prime Video, RTÜK’ten lisans aldı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 'İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar Netflix ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK'ten lisans aldı' açıklamasını yaptı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Amazon Prime Video ile Netflix mecralarının geçtiğimiz yıl RTÜK yasasında yapılan değişiklik kapsamında yayın lisansı aldıklarını duyurdu.

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin “İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri” başlıklı 10’uncu maddesindeki değişiklik ile beraber yayın hizmetlerini sadece internet ortamından sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcılarının RTÜK’ten yayın lisansı alması gerekiyordu.

‘Yükümlülüklerini yerine getirdiler’

Ebubekir Şahin yaptığı paylaşımda “İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar Netflix ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK’ten lisans aldı” açıklaması yaptı.

Spotify da lisans için başvurdu

RTÜK 12 Ekim günü bir açıklama yayınlamış ve Spotify, foxplay.com.tr, medyaporttv.com ve paylasfm.com mecralarının 72 saat içinde yayın lisansı için başvurmaması halinde ‘erişim engeli’ talebiyle suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

Spotify, 72 saatlik sürenin dolmasına 4 saat kala Türkiye’deki çalışmalarına devam edebilmek için yayın lisansı başvurusu yapmayı kabul etmişti. Ancak lisansının kabul edilip edilmediği henüz açıklanmadı.

Sosyal medya yasası ise Twitter ve Facebook’u tehdit ediyor

Öte yandan, sosyal medya yasası olarak adlandırılan ve 29 Temmuz tarihinde Meclis’ten geçen ve 1 Ekim’de yürürlüğe giren yasa kapsamında Twitter ile Facebook gibi kullanıcı sayısı 1 milyonun üzerinde olan platformlar için de temsilcilik açma zorunluluğu getirilmişti.

Bu kapsamda Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarına temsilcilik açmayı reddettikleri için 10’ar milyon lira ceza kesildi.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR