Spor

NBA’de normal sezon bitti

0

NBA’de normal sezon bu sabaha karşı oynanan maçlarla sona erdi. Doğu Konferansı’nın lideri Chicago Bulls olurken, batıda zirvenin sahibi San Antonio Spurs oldu. Sezonu 62 galibiyet ve 20 yenilgi ile tamamlayarak en iyi performansı sergileyen Bulls play-offlar’da ev sahibi avantajına sahip oldu.

Bu gece tamamlanan maçlarla her iki konferansta da play-offlar’da mücadele edecek takımlar belli oldu.

Doğu Konferansı
Chicago Bulls’un lider tamamladığı Doğu Konferansı’nda yıldızlar topluluğu Miami Heat ikinci, Boston Celtics üçüncü ve Hidayet Türkoğlu’nun takımı Orlando dördüncü sırada tamamladı. Doğuda play-off eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Chicago Bulls-Indiana Pacers
Orlando Magic-Atlanta Hawks
Miami Heat-Philadelphia 76’ers
Boston Celtics-New York Knicks

Eşleşme kurallarına göre Chicago-Indiana serisinin galibiyle Orlando-Atlanta serisinin galibi ve Miami-Philadelphia serisinde rakibine üstünlük kuran takım ile Boston-New York eşleşmesinin lideri Konferans yarı finalinde karşılaşacak.

Batı Konferansı
Batıyı ise lider tamamlayan takım 61 galibiyet ve 21 mağlubiyetlik performansla San Antonio Spurs oldu. Lakers normal sezonu Konferans ikincisi olarak, Dallas ise üçüncü olarak tamamladı. Batıda play-off eşleşmeleri şöyle oluştu:

San Antonio Spurs-Memphis
Los Angeles Lakers-New Orleans
Dallas-Portland
Oklohoma City-Denver

San Antonio-Memphis serisinin galibi ile Oklohoma-Denver eşleşmesinin galibi ve Lakers-New Orleans serisini önde tamamlayan takım ile Dallas-Portland eşleşmesinin lideri Batı Konferansı yarı finalinde garip olacak.

NBA’de play-off maçları 16 Nisan Cumartesi oynanacak Chicago-Indiana serisinin ilk maçı ile başlayacak.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.