ManşetTürkiye

Nazlı Ilıcak kararı 13 gün önceden açıkladı

0

Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, katıldığı bir televizyon programında Oda TV davasında tahliyelerin olacağını söyledi. 23 Ocak’ta görülecek duruşma öncesi Ilıcak’ın bu bilgiye hangi kaynaktan ulaştığı ise bilinmiyor.

Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, “Oda TV sanıklarının bir çoğu serbest kalacak” dedi. CNN Türk’te yayınlanan Dört Bir Taraf adlı programının yorumcularından Nazlı Ilıcak, iddianamede tek müştekisi olduğu Oda TV Davası’nın 23 Ocak’ta yapılacak duruşmayla sonuçlanacağını söyledi.

Malum mu oluyor, malumun ilamı mı?
Ilıcak, “Benim edindiğim bilgiye göre önümüzdeki duruşmada sanıkların eksik kalan sorguları da yapılacak ve önemli bir kısmı serbest kalacak. Aralarında Müyesser Yıldız, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in de olduğu gazeteciler özgürlüklerine kavuşacak” dedi. Cümleye “edindiğim bilgiye göre” ifadesiyle başlayan Nazlı Ilıcak, bu sözleriyle hem kararın mahkemeden önce bir yerlerde alınmış olduğunu hem de alınan kararın kendisine sızdırıldığını düşündürdü.

Nazlı Ilıcak, yargıyı etkilemeye teşebbüs etmiş olmuyor mu?
Son günlerde sıkça gündeme gelen kavramlardan birisi de “yargı kararlarını etkilemeye teşebbüs”. Aralarında Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da bulunduğu bir dizi sanık bu suçlamayla yargılanıyor. Geçtiğimiz günlerde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, yargıda dönüşüm hakkındaki sözleri ve Silivri Cezaevi hakkında “toplama kampı” benzetmesinde bulunmasından ötürü aynı suçlamayla soruşturma açılması “yargıyı etkilemeye teşebbüs” suçlamasını iyice bilinir hale getirdi. Bunun yol açtığı sonuçlardan birisi de ülkemizde artık ayyuka çıkan hukuksuzlukları eleştirmeden önce herkesin “bir kez daha düşünmesini” sağlamak! Ancak anlaşılan o ki, Nazlı Ilıcak bu konuda kendisini hayli rahat hissediyor, öyle ki yargı kararını etkilemeyi bırakalım, kararı duruşmadan önce, üstelik bir televizyon kanalından duyuruyor!

Samanyolu: 1- Nazlı Ilıcak: 1
Nazlı Ilıcak mahkeme kararları kendisine “malum olan” tek kişi değil. Samanyolu Haber de, Odatv Davası’nın geçtiğimiz duruşmasında alınan ara kararı, mahkeme heyetinden yaklaşık 20 dakika önce duyurmuştu. Mahkeme heyetinin, sanıkların tahliye talebini görüşmek üzere toplanmasının ardından tutukluluğun devamı kararı 21.48’de sanık avukatlarına bildirildi. Samanyolu Haber kanalı ise tam 21 dakika önce, saat 21.27’de mahkemenin kararını son dakika olarak izleyicilerine duyurdu.

Mahkeme heyeti kendisini nasıl hissediyor?
Oda TV Davası, gazetecilerin yargılandığı bir dava. Davanın sanıkları arasında yaşı hayli ilerlemiş aydınlar da var, 20’li yaşlarının başında olan üniversite öğrencileri de… Tutuklu bulunduğu süre içerisinde yakınlarını kaybeden sanıklar var. Davanın tutuklu sanıklarından Doğan Yurdakul’un eşi, kendisi cezaevindeyken hayatını kaybetmişti. Bu kadar insanın hayatının söz konusu olduğu bir davada bir televizyon kanalı, canlı yayınla kararı mahkemeden 21 dakika önce duyuruyor, bir başka gazeteci 23 Ocak’ta yapılacak duruşmada tahliyelerin olacağını hatta kimlerin tahliye edileceğini neredeyse 2 hafta önceden yine televizyondan duyuruyor! Bu durumun tutuklu olarak yargılananların, onların yakınlarının ve sevenlerinin psikolojisini nasıl etkilediği bir yana, mahkeme heyetini nasıl etkilediği ayrıca bir merak konusu…

(sol)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.