İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

MİT haberinden tutuklu gazetecilere avukatlardan gizli ‘tutukluluğa devam’ kararı

0

Libya’da hayatını kaybettikten sonra sessiz sedasız cenaze töreni düzenlenen MİT görevlisiyle ilgili haberleri yüzünden tutuklu yargılanan gazetecilerin tutukluluğa itirazları, avukatları çağrılmadan görüşülerek tutukluluklarının devamına karar verildi.

Söz konusu haber ile ilgili Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel tutuklu yargılanıyordu.

Ülgen: İşin suyunu çıkardılar

Avukatlar çağrılmadan verilen kararı duyuran Avukat Celal Ülgen, Twitter’dan yaptığı paylaşımda gazetecilerin tutukluğa itirazının hafta sonu İstanbul 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından görüşüldüğünü söyledi.

Vekaletnameli avukatlara haber verilmeyerek, sanıklar için barodan avukat çağrıldığını ve duruşmada “tutukluluğa devam” kararı verildiğini söyleyen Ülgen yapılan uygulamaya tepki göstererek “Artık işin suyunu çıkarılar bunlar” dedi.

 ‘Avukatlar devre dışı bırakıldı’

Tutuklu gazetecilerin vekaletnameli sekiz avukatı olduğunu söyleyen Avukat Ülgen, “Bu avukatlara her zaman ulaşmak mümkün. Buna karşın barodan avukat istenmesi ve CMK avukatlarının bizleri tanıdığı halde incelemeleri için görev kabul etmesi ilginç” dedi. Ülgen açıklamasının devamında şu soruyu yöneltti:

Tarih; 2 Mayıs Pazar- İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi alelacele tutukluluğu inceliyor ve yasaya aykırı olarak karar veriyor. Geçen defa avukatlar devre dışı bırakılmış müvekkillerimiz incelemeye SEGBİS ile alınmıştı. Bu kez hem müvekkillerimiz ve hem de biz avukatlar devre dışıyız. Dosyada vekaletnamesi olan avukat arkadaşlarımızı çağırmak yerine daha zoru tercih etmek ve barodan Avukat çağırmak biraz tuhaf değil mi?

Dulkadir: Haberdar edilmek için değil kararı etkilemek için avukatlık yapıyoruz

Avukat Gizay Dulkadir ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda karara tepki göstererek “Bir de bu kararı bize dosyada vekaletimiz olduğu için tebliğ etmişler! Biz yaptıklarınızdan haberdar edilmek için değil, kararlarınıza etki edebilmek için Avukatlık yapıyoruz! Ben böyle bir saçmalık ne gördüm ne de duydum pes artık gerçekten pes!” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.