DoğaHayvan HaklarıKültür-SanatManşet

Nature TTL Yılın Doğa Fotoğrafları Yarışması sonuçlandı: İşte 2022’nin en çarpıcı yaban hayatı fotoğrafları

0
Fotoğraf: Tibor Litauszki

Profesyonel doğa fotoğrafçılığı akademisi Nature TTL, her yıl düzenlediği Yılın Fotoğrafçısı yarışmasının kazananlarını açıkladı.

2022 yılının Doğa Fotoğrafçısı ABD’den Dennis Stogsdill seçildi. Stogsdill, rengarenk bir flamingo olan avını taşıyan karakulağın “Bir Kedi ve Ödülü” isimli fotoğrafıyla 1.800 dolarlık büyük ödülü kazandı.  

Yarışmadaki bazı kategorilerden seçkiler:

‘HAYVANLARIN HAREKETLERİ’ KATEGORİSİ

“Bir Kedi ve Ödülü” – Dennis Stogsdill

“Tanzanya’daki Ndutu Gölü kıyısında bir yaban kedisinin kuş avladığını duyunca görmek için koştuk. Gittiğimizde ise bu yaban kedisinin bir karakulak olduğunu anladık. Sığlıklarda beslenen flamingoları avlıyordu. Biz vardıktan bir dakika sonra karakulak, takip etmeye başladığı güzel ama şanssız güzel ama şanssız kuşlardan birini sonunda avlamayı başardı.”

İkinci: “Toz püskürten Afrika fili” – Michael Snedic, Avustralya

Mansiyon: ‘Ölümüne gıdıklanmak‘ – Dennis Stottgill, ABD

Mansiyon: ‘Kalabalık’ – Bence Mate, Macaristan

Mansiyon: ‘Leopar yavrusunun ölümü‘ – Lauren Pretorius, ABD

 

‘Küçük dünya’ kategorisi

Kazanan: “Bir güvenin yolculuğu” – Tibor Litauszki

“Bu güveyi yazın, alacakaranlıkta fotoğraflamayı başardım. Uçuşunu takip etmek için bir LED far kullandım ve güveyi flaşla aydınlattım. Kameranın içinde çoklu pozlama ile alacakaranlık havası yarattım.”

İkinci: “Polen İçinde Güzel” – Tim Crabb, Birleşik Krallık. Düğün çiçeği çiçeğinden elde edilen altın polen toplarıyla kaplı bir Mikro güve (Micropterix calthella).

Mansiyon: “Başka bir dünyadan”- Geoffrey Reynaud, Fransa

Mansiyon: ‘Kıvrımlar’ – Jan Piecha, Almanya

‘Kent yaban hayatı’ kategorisi

Kazanan: ‘Şehir yaban tavşanı’ – Jan Piecha, Almanya

“Gündüzleri bu kenar mahalle, günlük işleriyle uğraşan insanlarla dolup taşıyor. Ama geceleri sokak lambaları altında oynamaya çıkan hayvanlara ait.”

 

İkinci: ‘Ateşböceği kenti’ – Josselin Coronou.
“Yağmurlu günlerde güzel ışıklar sağlayan bu eski tren istasyonunu yağmurlu bir günde ateş böcekleri dolduruyor. Bu demiryolu 20′ yüzyılın başında kapatıldı, terk edildi. Sonra doğa burayı doldurmaya başladı.Bu fotoğrafta milyonlarca ateş böceği görülebilir. Bu fotoğrafı gerçekleştirmek için bir fırtına sırasında oraya seyahat etmem gerekti, çünkü geçici bir şelale belirmeye başlayacaktı. Bu fotoğraf çekildikten bir gün sonra tünel sular altında kaldı.”

Mansiyon: ‘Renkli Gece‘ – Mohammad Murad, Kuveyt

‘Vahşi Portreler’ kategorisi

Kazanan: ‘Seni Görüyorum’, Tomasz Szpila, Polonya

“Kocaman bir aslan gözlerinin içine baktığında, arabanda güvenle oturduğunu hemen unutuyorsun. İçgüdüsel olarak avcıyı kışkırtmamak için siniyor ve yavaşça arabanın daha derinlerine çekiliyorsunuz. Neyse ki o ve kardeşleri, birkaç dakika önce avladıkları genç bufaloyu tüketmekle meşguldü.”

İkinci: ‘El değmemiş doğada bir an’ – Matt Engelmann.
“Bu köpek tilkisini bir ay boyunca dikkatle gözlemlediğim için buranın işaretleme noktası olarak kullanıldığını fark ettim. Fotoğraf, tilkiyi rahatsız etmemek için uzaktan, deklanşöre sahip geniş açılı bir lensle çekildi.”

Mansiyon: ‘Altın Işık’ – Mitchell Lewis, Avustralya

 

Mansiyon: ‘Kalın derili hayvan‘ – Jan Piecha, Almanya

Mansityon: ‘Alacakaranlıkta bir karıncayiyen’ Shannon Wild, Avustralya

 

Sualtı kategorisi

Kazanan: “Günbatımı ışıkları” – Andy Schmid

‘Maldivler’in başkenti Malé yakınlarında bulunan ünlü dalış alanı “Tuna Fabrikası”nda bir öğleden sonra geç saatlerde batan güneşe karşı bir afiş balığı sürüsünün arasından geçen pembe vatoz.’

İkinci: ‘Havyar’ – Talia Greis, Avustralya

Mansiyon: ‘Yıldızlararası deniz aslanı’ – Celia Kujala, ABD

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.