Myspace’e telif hakları suçlaması

İngiliz müzik yayıncısı Merlin, hakları kendisinde bulunan eserlerin Myspace tarafından izinsiz kullandığı  iddiası ile resmi bir şikayette bulundu.

Timberlake’in azınlık hissesine sahip olduğu grup tarafından 2011’de 35 milyon dolara satın alınan ve Facebook’la rekabete girmek yerine müzik dikeyinde kendine yer edinmeye çalışan Myspace için bu oldukça can sıkıcı olabilecek bir gelişme…

Binlerce bağımsız müzisyenin eserlerinin dünya çapındaki dijital kullanım haklarını elinde bulunduran Merlin, “eski” Mayspace ile bir yayın anlaşmaları bulunduğunu fakat bu anlaşmanın süresinin bir yıl öncesinde dolduğunu iddia ediyor.

Firmanın yöneticilerinden Charles Caldas buna rağmen “yeni” Myspace’in hakları Merlin’de bulunan 100’ün üzerinde sanatçıya ait eserlerin halen bünyesinde bulundurduğu ve ücretsiz olarak kullanıcılara sunmaya devam ettiğini belirtiyor.

Myspace’den Neda Azarfar tarafından yapılan açılamada ise anlaşmanın sona ermesinin ardından Myspace’in Merlin ile anlaşmayı yenilememe kararı aldığı belirtiliyor. Azarfar halen sitede bulunan şarkıların ise büyük olasılıkla eser sahipleri tarafından yüklenmiş olduğunu ve eser sahibinin talebi doğrultusunda kaldırılabileceğini belirtiyor.

(Webrazzi)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gazeteci, yazar ve hak savunucularına gözaltı dalgası

Bu sabah çok sayıda ilde yapılan operasyonlarda 13 gazeteci de gözaltına alındı. Dosyalara gizlilik kararı verildiği için gerekçe bilinmiyor.

Açık Radyo, artık ‘Apaçık’

RTÜK'ün karasal yayınını durdurduğu Açık Radyo, 11 Kasım Pazartesi sabahı "Apaçık Radyo" olarak internet üzerinden yayına devam edeceğini duyurdu.

RSF: Doğal kaynakların sömürüsü ve ekoloji habercilerine baskı el ele gidiyor

Sınır Tanımayan Gazeteciler, dünya genelindeki doğal kaynakların üçte ikisinin basın özgürlüğünün 'zor' veya 'ciddi tehdit altındaki' ülkelerde çıkarıldığını tespit etti.

İklim aktivisti Greta Thunberg, Açık Radyo’ya destek için Türkiye’ye geldi

RTÜK tarafından yayın lisansı iptal edilen Açık Radyo'ya destek ziyareti yapan İsveçli iklim aktiviste Greta Thunberg, 'Açık Radyo, açık kalmalı' dedi.

‘Etki ajanlığı’ yasa teklifi komisyondan geçti

Basın özgürlüğüne karşı ciddi bir tehdit niteliği taşıyan 'etki ajanlığı' tasarısı, Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Gazeteciler endişeli.

EN ÇOK OKUNANLAR