ManşetSpor

Myke Tyson 15 yıl sonra ringe geri dönüyor

0

54 yaşındaki eski Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Mike Tyson 15 yılın ardından tekrar ringe geri döneceğini duyurdu. Ünlü şampiyon, bir gösteri maçı için boks dünyasının en başarılı isimlerinden Roy Jones Jr. ile karşı karşıya gelecek.

CNN’den Allen Kim’in haberine göre sekiz rauntluk müsabaka 12 Eylül’de Carson, California‘daki Dignity Health Sports Park’ta gerçekleşecek.

Boks yaptığı günlerde kendisine “Demir Mike” ve “Dünyadaki En Fena Adam” lakapları verilen Tyson, profesyonel boks kariyerindeki ilk yılında 15 galibiyeti hiç yenilgi almadan art arda kazanmış, ayrıca tüm rakiplerini nakavt yoluyla yenmişti.

Son maçını 2005’te yapmıştı

Tyson, 20’nci yaş gününü kutlamasından dört ay sonra kemeri alarak dünyanın en genç ağır siklet şampiyonu olmuştu. Tyson, kariyeri boyun 50 kere kazandı ve 6 kez kaybetti. Boks efsanesi, son profesyonel karşılaşmasına 2005’te çıktı ve Kevin McBride‘a kaybetti.

Tyson, geçen aylarda hazırlık videolarını paylaşarak ringe döneceğinin sinyallerini vermişti. Eski bir dünya şampiyonu olan 51 yaşındaki Jones Jr da kariyerinde 66 maç kazandı ve 9 kez kaybetti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.