Kültür-SanatManşet

Müzeyyen Senar tedavi ediliyor

0

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Türk Sanat Müziği’nin efsane ismi Müzeyyen Senar’ın tedavisine bir süre daha devam edileceği açıklandı

Kızı Feraye ve oğlu Ömer Işıl ile Bodrum’da yaşayan Müzeyyen Senar’ın, üç gün önce kaldırıldığı Özel Bodrum Hastanesi’nde tedavisine devam ediliyor. Halsizlik, ateş ve idrar problemi yaşaması nedeniyle oğlu Ömer Işıl tarafından hastaneye kaldırılan Senar’ın bugün taburcu edilmesi bekleniyordu.

Ancak Özel Bodrum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Servet, basın açıklaması yaparak ünlü sanatçının bir süre daha hastanede kalacağını söyledi. Müzeyyen Senar’ın yüksek ateş nedeniyle hastaneye geldiğini hatırlatan Servet, “İlk tetkiklerinde üriner enfeksiyon ve safra kesesi iltihabı tanısı konularak, tedavisine başlandı. Ateşi düştü, biz bugün taburcu olmasını öngörmüştük. Ama yaşlı hastalarda bazı sorunlar çıkabiliyor. Senar da 94 yaşında. İdrar sorunu için sıvı verildi. Böbrek çalışması iyi. Safra kesesi geriledi. Biraz solunum sıkıntısı var. Bu nedenle kendisinin tedavisinin devamını uygun gördük. Bütün problemler ortadan kalkıncaya kadar burada kalmasına karar verdik. Şu anda ön planda akciğerle ilgili bir sorun var. Bununda tedavisine başladık. Taburcu olması için kesin bir tarih söylemiyoruz. Bugün taburcu olmasını öngörmüştük. Akciğer komplikasyonu nedeniyle 1 gün erteledik. Belki yarın da taburcu olabilir, belki biraz daha uzun sürebilir” dedi.

Servet,ailesinin ve Senar’ın moralinin iyi olduğunu belirtti. Servet, “Beslenmesi de gayet sağlıklı ve iyi. Yemesinde, içmesinde ve sıvı almasında sorun yok. Aylık kontrolleri de bizim hastanemizde yapılıyordu. Kendisi yakından takip ettiğimiz bir hastamızdır. Kalp ve tansiyon rahatsızları var ve bunlarla ilgili ilaçlarını alıyor. Şimdiye kadar bu rahatsızlıkları ile ilgili bir problem yoktu” diye konuştu.

DHA

You may also like

Comments

Comments are closed.