ManşetDuyurularKültür-Sanat

Müze Gazhane’de Şenlik: Henüz vakit varken geleceğimiz için üret, paylaş

0

Gazhane Çevre Gönüllüleri, 26 yıldır sürdürdükleri kararlı mücadelelerinin ardından Kadıköy’de bulunan Müze Gazhane’de 28 Mayıs’ta yeniden Gazhane Şenliği düzenleyeceklerini duyurdu.

26 senelik bir mahalle örgütlülüğü olan Gazhane Çevre Gönüllüleri, halkın talepleri doğrultusunda kent hayatına kazandırılan Hasanpaşa Gazhanesi Enerji Müzesi ve Kültür Merkezi’nde dokuzuncu şenliklerini düzenleyecek.

2001-2009 tarihlerinde düzenlenen sekiz şenlikten sonra, Dokuzuncu Gazhane Şenliği’nde de sanatçıların, zanaatkarların ve toplulukların bir araya gelerek üretmesi ve paylaşmasının sağlandığı çeşitli buluşmaların gerçekleşmesi hedefleniyor.

Şenlik 28 Mayıs’ta saat 10.00’dan 23.00’a kadar sürecek. Şenliğe ilişkin yapılan duyuruda şu sözler yer alıyor:

“Yıllar önce Gazhane Çevre Gönüllüleri olarak ortak bir düş için bir araya gelmiştik. Başlangıçta amacımız Gazhane’yi halkın talepleri doğrultusunda kamunun kullanımına açmaktı. Bu amaçla komşularımızla birlikte yıllar boyunca kent üzerine çalışan düşün insanları, basın emekçileri, sanatçılar ve pek çok kültür insanı ile bir araya geldik, pek çok şenlik düzenledik. Kararlı mücadelemiz ve çabalarımızın sonucunda Hasanpaşa Gazhanesi bir kültür sanat mekânı olarak kent hayatına katıldı. Hasanpaşa’nın ve çevresinin soylulaştırılmadan güzel bir hikâyenin taşıyıcısı olması için yolculuğumuza devam etmekteyiz.

Kültüre ve toplumsal yaşama hâkim olan tüketim rüzgarına karşı; biz, birlikte üretebileceğimiz bir alan düşlemiştik. Şimdi mekânın etkinliklere açıldığını görüyor ve umutlanıyoruz. Bugün ve gelecekte, Gazhane’nin bir üretim mekânı olarak kendini sürekli yenileyen bir kamusal alan olması için çalışmakta kararlıyız.

Yıllarca coşku ile düzenlediğimiz şenliklerimize kaldığımız yerden devam ediyor, panayır renkleri ve cıvıltıları ile şenleniyoruz. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Farklı alanlardan pek çok sanatçının, zanaatkârın ve topluluğun bir araya geleceği bu bahar gününde paylaşmak, üretmek ve sözümüzü söylemeye devam etmek için hepinizi şenliğimize bekliyoruz.

Diyoruz ki: Gazhane Şenliği #yeniden ‘Henüz Vakit Varken! Geleceğimiz İçin Katıl, Üret, Paylaş!..’”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.